Stjernene om den norske regissøren: – Han var helt besatt

Morten Tyldums stjernespekkede film høster jubel på filmfestivalen i Toronto.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I Toronto ble den norske regissøren Morten Tyldum og hans stjernespekkede skuespillerlag møtt av store, jublende folkemasser. 

– Dette er det man håper skal skje når man lager en film! sier regissøren til TV 2.

HOVEDROLLEINNEHAVER: Benedict Cumberbatch i hovedrollen som Alan Turning. Foto: The Weinstein Company.
HOVEDROLLEINNEHAVER: Benedict Cumberbatch i hovedrollen som Alan Turning. Foto: The Weinstein Company.

Han er aktuell med storfilmen «The Imitation Game» som skal vises i Toronto, med «Sherlock»-stjernen Benedict Cumberbatch (38) i hovedrollen og Keira Knightley (29) og «Downtown Abbey»-Allen Leech (33) i sentrale roller. Og stjernene har kun lovord å si om den norske regissøren.

– Jeg visste hvor god han er, han er fantastisk regissør, og han er utrolig å jobbe med. Han er helt spesiell, sier Cumberbatch.

Ble raskt overbevist av regissøren

– Han har en helt utrolig energi. Du ønsker alltid at regissøren skal være den mest intelligente på settet, og Morten visste akkurat hva han skulle gjøre med filmen. Han var helt besatt av filmen og karakterene i den, sier Allen Leech.

– Han er fantastisk, han er lidenskapelig opptatt av det han driver med, sier Keira Knightley.

STJERNESPEKKET: Keira Knightly, Benedict Cumberbatch og Allen Leech i
STJERNESPEKKET: Keira Knightly, Benedict Cumberbatch og Allen Leech i "The Imitation Game". Foto: Jack English/ The Weinstein Company

– Jeg husker første dag jeg møtte han. Morten kom brasende inn på kontoret mitt med sitt lange, blonde hår og blonde skjegg svaiende i vinden. Det tok meg to sekunder før jeg var overbevist om at dette var rette mann, sier Graham Moore, manusforfatter til filmen.

– Man gruer seg og er spent

Regissøren selv er storfornøyd.

– Den oppmerksomheten man får er helt fantastisk. Man gruer seg og er spent når man jobber med en film, og mottakelsen har vært utrolig, sier Tyldum.

«The Imitation Game» er en historisk thriller om den britiske matematikeren og vitenskapsmannen Alan Turning, en av personene som bidro til å knekke Hitler-Tysklands såkalte uløselige koder og forstå komplisert kryptering.

Filmen kommer på norske kinoer første juledag.

Tyldum er ikke den eneste norske regissøren som imponerer på filmfestivalen i Toronto i år. Der har han godt selskap av Liv Ullmann.