GULLGUTTER: Stavanger Oilers vant sluttspillet forrige sesong. Nå vil de ha seriegullet også. Foto: Carina Johansen  / NTB Scanpix
GULLGUTTER: Stavanger Oilers vant sluttspillet forrige sesong. Nå vil de ha seriegullet også. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix

– «Walk over»-ligaen kan bare glemmes

Stavanger Oilers' Ruben Smith tror Oilers må jobbe for sitt første seriegull på tre år.

Se alt av engelsk fotball
direkte — Klikk her

Vålerenga ble seriemestere forrige sesong. Og selv om NM-tittelen henger høyest for ishockeyspillerne, så vil Stavanger Oilers ha et seriemesterskap etter gammelt.

For to strake sesonger med Vålerenga øverst på tabellen er for mye for Oilers-spillerne.

Etter en strålende start på sesongen i Champions Hockey League, så er ekspertene samstemte i at Oilers tar seriegullet denne sesongen.

– Mange er sjalu
Men Oilers-målvakt Ruben Smith tror ikke det bare blir å møte opp til samtlige seriekamper for siddisene.

– Vi kommer helt klart til å være gode, men vi kommer til å møte ni andre lag som kommer til å kjempe med nebb og klør for å ødelegge for oss. Med janteloven hengende over oss i det norske samfunnet skal du ikke se langt før du finner et lag som er sjalu på det vi har her i Stavanger og ønsker å jekke oss ned, skriver han i sin blogg i Stavanger Aftenblad.

– De trener tross alt hver dag de også, så den forventede «walk-over»-ligaen som forutsees kan nok bare glemmes. Nå som dette er skrevet, gjenstår det kun å få droppet pucken og gjøre det som virkelig gjelder, å prestere, fortsetter han.

Oilers har gjort noen utskiftninger i troppen fra forrige sesong. Superbackene Nick Schaus og Kurt Davis har dratt til Tyskland, men er blitt erstattet av kanadierne Nick Plastino og Adrian Veideman.

Må unngå dårlig start
Martin Strandfeldt har vært blant poengkongene i Oilers i en årrekke. Nå er svensken borte. Inn er Josh Soares, Kristian Forsberg og Martin Blakseth Huse kommet.

– Vi tippet dem øverst i fjor også, men da klarte Vålerenga å stikke avgårde. Nå ser de hakket hvassere ut, spesielt med de resultatene de har hatt i Champions League. Får de en god start på sesongen, så kan det bli vanskelig å ta dem igjen, spår Bjørn Erevik.

Oilers-trener Petter Thoresen tror starten på sesongen blir avgjørende for hvordan det går.

– Vi har jo hatt en tendens til å starte serien litt dårlig. Jeg håper Champions League har gitt oss den farten og lysten til å være gode helt fra starten av. I fjor ble vi ristet av litt tidlig. Vi kom tilbake, men det har vi ikke råd til hvis vi har planer om å bli seriemestere, sier han til TV 2.

Åpner mot Frisk
TV 2-ekspert Ole Eskil Dahlstrøm tror Thoresen er nøkkelen til å holde Oilers på topp hele sesongen.

– Hvis du har en trener som heter Petter Thoresen, som driver og biter deg i baken hver eneste dag, så klarer du det, mener den tidligere landslagsspilleren.

I serieåpningen venter Frisk Asker i DnB Arena. 

Asker-laget har hentet inn Connor Goggin, Mike Matczak og Eric Castonguay. Spesielt Castonguay kan bli spennende å se i Get-ligaen.

Se Oilers - Frisk Asker kl 18.00 på TV 2 Sumo

Regjerende mester Vålerenga har også imponert i CHL, selv om det er blitt fire tap. Men osloklubben har slitt med skader, og gått rundt på bare tre rekker.

– De ser kjempespennende ut, når de gjør de prestasjonene de har gjort, med så mange skader, sier Geir Hoff.

Når Storhamar kommer på besøk i Jordal Amfi torsdag kveld, så er fortsatt Jonas Oppøyen og Rasmus Juell ute. Nykommer Brian Ihnacak er heller ikke spilleklar.

Se Vålerenga - Storhamar kl 19.00 på TV 2 Sportskanalen og TV 2 Sumo

Øvrige kamper:
18.30: Stjernen - Sparta Sarpsborg (TV 2 Sumo)
18.30: Lillehammer - Manglerud Star (TV 2 Sumo)
18.30: Kongsvinger - Lørenskog