Lammecarrè med ovnsstekte poteter og ratatouille

Med lune krydderstekte plommer til dessert

Lammecarrè og lune plommer. Foto: TV 2
Lammecarrè og lune plommer. Foto: TV 2

Dette trenger du:

Beregn ca 250 g lammecarrè pr person
Salt, pepper
Urtekrem:
blader fra 1 stor potte frisk basilikum
ca 50 g mykt smør
2 ss loff (kun innmaten)
2-3 ss revet parmesan

Fremgangsmåte:

La kjøttet ligge på kjøkkenbenken til temperering en times tid før det stekes med skinnsiden ned i stekepanne.
Begynn med å sette poteter i stekeovnen.(Se egen oppskrift)
Fortsett med å lage urtekrem. Kjør sammen til en glatt masse i en hurtighakker.
Skjær opp grønnsakene til ratatouille, se egen oppskrift.
Stek ratatouille i fettet etter bruning av lammecarre.
Smør urtekremen på skinnsiden av den stekte lammecarreen.
Stikk inn et steketermometer langs etter kjøttet og stek ved 150 oC til termometeret viser 64 oC, 15-20 min.
La kjøttet hvile ca 15 min før servering.
Skjær lammecarre i ”koteletter” og server med ovnsstekte poteter, ratatouille og krydderolje fra stekingen.
Ovnsstekte poteter.
Skjær poteter i båter og legg i langpanne med olje, salt og hvitløk.
Sett i ovnen sammen med kjøttet.
Når kjøttes tas ut, øk temperaturen til 225oC og stek potetene møre mens kjøttet får hvile.

Ratatouille:

1 liten aubergine
1 liten squash
2 sjalottløk
1 paprika
1 fedd hvitløk
Ca 2 dl Olivenolje
6-8 sherrytomater
Salt, pepper
Saft av sitron eller 1-2 ss balsamicoeddik
hakkede urter

Slik gjør du:

Del aubergine i skiver, dryss med salt og la den ligge med saltet i minst 30 min.
Skyll av saltet og tørk godt av skivene.
Del squash i skiver, løk i ringer/båter og paprika i strimler.
Finhakk hvitløk og surr i olivenolje, tilsett grønnsakene, vent med tomatene.
Surr grønnsaken i oljen i 8-10 min.
Tilsett hele sherrytomater og la surre med grønnsakene i 4-5 min.
Tilsett hakkede urter, smak til med salt og pepper og litt sitronsaft eller balsamicoeddik.

Lune krydderstekte plommer:

Plommer kan erstattes av epler i båter
Del plommer i to.
Ta ut steinen.
Surr plommen i smør tilsatt litt brunt sukker, 1 splittet vaniljestang og 1 hel anis (eller i bit) kanel og evt. litt søt vin eller eplemost.
Surr til plommene er myke, uten at de koker i stykker.
Rist grovhakkede nøtter eller havregryn (tilsett litt sukker eller honning) i en stekepanne.
Server plommene lune, med et dryss av nøtter eller gyllen havregryn og krem eller vaniljekesam.