MESTERE: Vålerenga Ishockey er regjerende seriemestere i Get-ligaen.
Foto: Erlend Aas / NTB scanpix
MESTERE: Vålerenga Ishockey er regjerende seriemestere i Get-ligaen. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix

Endelig starter Get-ligaen

Kjetil Rekdal håndplukket tre hockeykamper fra Langoddsen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

VÅLERENGA - STORHAMAR (GET-LIGAEN) H: 1,50 U: 4,60 B: 3,75
Dette tradisjonsrike oppgjøret er fortsatt spennende. Vålerenga har spilt meget gode kamper i Champions Hockey League og har den siste uken styrket laget med Magnus Hoff og Brian Ihnacak, men sistnevnte spiller antagelig ikke her. Det er usikkert om Vålerenga er like sterke som i fjor. Storhamar har hatt tunge økonomiske tider, men de har fortsatt viktige kvalitetsspillere som Mads Hansen, Joakim Jensen og Pål Johnsen. Dragene er avhengige av at importmålvakt Andrew Engelange slår til.

STJERNEN - SPARTA (GET-LIGAEN) H: 3,55 U: 4,45 B: 1,55
Sparta har vist storform i treningskampene. På de to siste kampene vant de 5-1 over Lørenskog og 5-2 over Storhamar. Josh Godfrey blir en fullverdig erstatter for Logan Stevenson, og laget ser ut til å være styrket i alle deler. Sparta kan utfordre om seriesølvet bak Stavanger denne sesongen. Stjernen har også vunnet de fleste treningskampene, men har med unntak av Sparta ikke møtt noen virkelig gode lag. Kontringseksperten Lou Dickenson blir viktig for Stjernen, som antagelig vil måtte forsvare seg mye denne sesongen.

LUKKO RAUMA - ÄSSÄT PORI (SM LIIGA) H: 1,50 U: 4,30 B: 4,00

Lukko Rauma kom på tredjeplass i SM-liiga forrige sesong og helt til semifinalene i sluttspillet hvor de tapte 3-4 i kamper for Tappara. I Champions Hockey League har de - som forventet - full pott etter fire kamper mot Hamburg og Nottingham med en målforskjell på 18-4. Ässät var det tredje svakeste laget i forrige sesong med bare 67 poeng mot Lukkos 101. De har hatt vekslende hell i treningskampene, og det er vanskelig å si om de store utskiftningene i stallen gjør dem særlig styrket i forhold til forrige sesong. Lukko Rauma er klare favoritter.