Elverum startet med storseier

– Vi hadde stålkontroll!

GODT I GANG: Elverum-trener Christian Berge kunne glede seg over en betryggende seier i serieåpningen.  Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix

Elverum innledet jakten på seriegullet i håndball med 31-19-seier over forrige sesongs bronselag Bækkelaget.

Første omgang var relativt jevn, men etter pause herjet Elverum med gjestene og scoret to ganger for hvert baklengsmål. Dermed endte det med 12-målsseier.

– I annen omgang, og særlig det siste kvarteret, hadde vi stålkontroll, og det virket som Bækkelaget hadde null energi til å følge oss, sa Henri Auer til Østlendingen. Han er tilbake i Elverum etter fire år i Sverige.

Karl Björkmann og André Lindboe var kampens toppscorere med åtte mål her.

Det ble seier i serieåpningen også til Drammen, som slo nyopprykkede Lillestrøm 29-20 på bortebane etter åtte scoringer av Martin Vilstrup Andersen, Bodø (26-24 over ØIF Arendal) og Halden (26-24 over Nøtterøy).

Halden greide å kopiere byens kvinnelag med seier i første hjemmekamp etter opprykket. Det har aldri tidligere vært spilt eliteseriehåndball i grensebyen.

Oppsal på tabelltopp

Oppsal troner på tabelltopp i kvinnenes eliteserie håndball etter onsdagens kamper i 2. serierunde, takket være 31-20-seieren over Stabæk.

Izabela Duda scoret ti mål og Anne Kjersti Suvdal ni da hjemmelaget herjet med gjestene fra Bærum i Oppsal Arena. Oslolaget er alene om å ha innledet sesongen med to seirer.
Larvik spiller riktignok sin annen kamp først søndag og gjør nok Oppsal selskap når laget har gjort unna hjemmekampen mot Halden.

Byåsen og Vipers Kristiansand står begge med tre poeng. De tok hver sin seier onsdag, etter å ha spilt uavgjort mot hverandre i første runde. Byåsen kjørte over Nordstrand med 36-24 på bortebane, mens Vipers avgjorde hjemmekampen mot Tertnes da Thorey Stefansdottir kontret inn 26-25 et halvt minutt før slutt.

Storhamar har skuffet

Storhamar var tippet i tetstriden, men har fått en skuffende sesongstart med to strake tap. Onsdag ble firemålsledelse ved pause til 20-25-tap mot Glassverket etter kollaps i annen omgang. Gjestene fra Drammen vant siste halvdel i Prestrudhallen 14-7.

Trine Haugstad scoret hele 13 mål da Skrim Kongsberg slo Fredrikstad 31-25 på bortebane. Fredrikstad står i likhet med Nordstrand og Storhamar med to tap. (©NTB)