SMIL OG GLEDE: Marianne Moen er veldig glad for at hun nå får hjelp. Foto: Olav Wold/TV 2
SMIL OG GLEDE: Marianne Moen er veldig glad for at hun nå får hjelp. Foto: Olav Wold/TV 2

Kommunen rydder opp - nå får enken Marianne (29) hjelp

Historien om småbarnsmoren med brukket bein har berørt mange.

Med krykker og en fot i gips ble det vanskelig for Marianne Moen å ta seg av sine tre små barn på egen hånd. Nå får hun hjelp av mor - betalt av kommunen.

– Tjenestekontoret ringte og sa at de har løst inn mamma. Det var det jeg sa fra dag én var den beste løsningen. Hun kjenner barna, barnehagen og alt, sier en glad Marianne Moen til TV 2.

Måtte slepe minstemann rundt i liggestolen

Marianne mistet mannen i en trafikkulykke i fjor. Da hun skled og brakk tre bein i foten, trengte hun hjelp til å ta seg av tvillingene Mia og Kaja og lille Jan Remi på fem måneder.

Kommunen tilbød først hjelp tre timer i uken. Etter at lokalavisen Østlendingen tok opp saken, tilbød kommunen å kjøpe fri Mariannes mor to timer om dagen for å hjelpe datteren og barnebarna.

Men for Marianne, som humper rundt på krykker med gips på beinet, var ikke det nok. Hun er sliten etter å ha vært alene med barna i to uker.

Tar selvkritikk

Onsdag tok kommunen affære. Mariannes mor kjøpes fri fra jobben som renholder for å hjelpe datteren fram til gipsen kan fjernes.

– Vi er veldig glade for å ha fått til en løsning som familien ønsker seg, sier Elverum-ordfører Erik Hanstad (H) til TV 2.

Han sier kommunen vil bedre kommunikasjonsrutinene så de kan reagere raskere neste gange en lignende sak dukker opp.

– Denne saken er såpass spesiell at vi burde reagert tidligere. Det tar vi selvkritikk på, sier ordføreren.

Mange vil hjelpe

Også Marianne håper saken kan gjøre det enklere for andre neste gang noe lignende skjer.

– Endelig er det sånn som det burde vært fra starten, sier hun på telefon fra Elverum.

I bakgrunnen er det et barn som krever oppmerksomhet, og Marianne må ta en kort pause i samtalen. Så forteller hun om alle de hyggelige henvendelsene hun har fått etter at saken hennes ble omtalt i media.

Spaweekend, gavekort for tusener av kroner og gratis grøt og bleier er bare noe av det hun har fått av folk som vil hjelpe.

– Jeg er veldig fornøyd og takknemlig, sier Marianne.

– Hadde du ventet en slik respons?

– Aldri i verden. Jeg regnet med at det skulle bli et lite stykke i Østlendingen og kanskje litt hjelp, men noe slikt hadde jeg ikke forestilt meg, sier 30-åringen.

Se hvordan Marianne takler hverdagen med brukket bein: