MAGISK ØYEBLIKK: Bildet av politimannen som gir en hjemløs et par sko har gått sin seiersgang etter at NBA-stjernen Roy Hibbert foreviget øyeblikket. Fotomontasje: Instagram.com/royhibbert55 / NTB scanpix
MAGISK ØYEBLIKK: Bildet av politimannen som gir en hjemløs et par sko har gått sin seiersgang etter at NBA-stjernen Roy Hibbert foreviget øyeblikket. Fotomontasje: Instagram.com/royhibbert55 / NTB scanpix

NBA-stjernens rørende bilde går sin seiersgang

Tok blinkskudd da han så politimannen gi hjemløs mann nye sko.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se alt av engelsk fotball
direkte — Klikk her

Etter at ubevæpnede Michael Brown ble skutt og drept av politiet i St. Louis-forstaden Ferguson har det vært mye negativ oppmerksomhet rettet mot amerikansk politi.

Hendelsen rystet USA og satte i gang protester og en opphetet rasismedebatt. Men det finnes også solskinnshistorier. Spør bare NBA-stjernen Roy Hibbert.

Indiana Pacers-spiller la mandag ut et bilde på Twitter og Instagram, som viser hvordan en politimann hjelper en hjemløs mann.

– Har akkurat sett en politimann i Indianapolis kjøre inn til siden, åpne bagasjerommet og gi en hjemløss mann et par med skinnende sko. #cops, skriver Hibbert ved siden av bildet.

– Ikke alle er som de i Ferguson

Siden det er bildet hans blitt retweetet over 3500 ganger. På Instagram har over 11.200 likt det rørende bildet.

– Han (politimannen) bare gikk inn i bilen igjen og kjørte vekk, sier Hibbert til buzzfeed.com.

Basketstjernen valgte å dele bildet med sine følgere fordi han ville gi oppmerksomhet til de gode handlingene som ikke alltid er like synlige.

– Ikke alle politimenn er slik som de du hører om i Ferguson. Det er slike ting du ikke hører om så ofte, sier Hibbert.

Ga dem til en annen hjemløs mann

Theindychannel.com har snakket med den hjemløse mannen, som bare kaller seg Frank.

Han har vært hjemløs siden 2011, og trodde han kom til å få en bot da han først så politimannen. I stedet ble det et par nye sko.

Men skoene var ifølge Frank i størrelse 44, og han bruker selv 50. Derfor ledet den gode gjerningen til en annen, da han ga dem videre til en annen hjemløs mann som hadde hull i skoene sine.

– Aldri møtt en uvennlig person her

Og selv om Frank ikke fikk brukt dem selv, så takket han politimannen for å ha vært så snill.
Den hjemløse mannen står ved veikanten med et pappskilt. «Hjemløs, vær så snill å hjelp. Hva enn du gir er det høyt verdsatt» står det på det.

– Jeg har aldri møtt en uvennlig person her. De vet jeg ikke mener dem noe vondt. Da jeg først begynte, så låste de dørene og parkerte lenger bort. Nå kjører de helt bort til meg. Jeg ber ikke alle om noe. Om de gir meg noe er det ok. Om de ikke gjør det er det ok, sier Frank.