POPULÆR: Men etter at Messi ble tatt i bruk som fornavn er foten blitt satt ned i hans fødeby. Messi er et etternavn, mener de der. AFP PHOTO/ JOSEP LAGO
POPULÆR: Men etter at Messi ble tatt i bruk som fornavn er foten blitt satt ned i hans fødeby. Messi er et etternavn, mener de der. AFP PHOTO/ JOSEP LAGO

Messi forbudt i Messis fødeby

Forbudet innført etter at et påståelig pappa trumfet gjennom Messi som sønnens fornavn.

Se alt av engelsk fotball
direkte — Klikk her

Lionel Messi er, naturlig nok, en svært populær kar i fødebyen Rosario. Ja, skal man tro direktøren for navneregisteret i Santa Fe-provisen, Gonzalo Carillo, så fryktes det at han er litt for populær.

Sør i Argentina kan man egentlig gi sitt barn akkurat det navnet man vil, men nå har Carillo satt en stopper for at det skal komme flere Messier. I alle fall som fornavn.

Etternavn

Han mener det strider mot loven, ettersom Messi er et etternanvn. Dermed settes det en effektiv stopper på en plutselig oppblomstring av nyfødte Messier i området, skriver Marca.

Spørsmålet er hvor lenge Messi-forbudet kan opprettholdes. I Río Negro-provisen er det nemlig satt en helt annen presedens, som kan få innvirkning på lovgivningen i resten av landet.

– Jeg er Messis far

Messi-fan Héctor Varela ga seg ikke før navneregisteret akspeterte Messi som hans nyfødte sønns fornavn.

To uker etter fødselen fikk han viljen sin, etter å ha fått spesialtillatelse fra myndighetene. Det skulle vise seg at han var Argentinas første med Messi som fornavn, og at det skulle sørge for massiv oppmerksomhet.

– Jeg er Messis far. Mange har valgt Lionel som et navn for sine sønner, men det er en mer åpenbar løsning, sier Varela.

Sønnen hans har fått navnet Messi Daniel Varela.