KAN SPILLE GOLF I NOEN ÅR: Tidligere Manchester United-manager David Moyes var på Royal Liverpool Golf Club i Hoylake under årets Open. Selv kan han trygt tilbringe noen år på golfbanen uten å bli fattig.
KAN SPILLE GOLF I NOEN ÅR: Tidligere Manchester United-manager David Moyes var på Royal Liverpool Golf Club i Hoylake under årets Open. Selv kan han trygt tilbringe noen år på golfbanen uten å bli fattig.

Moyes-sparkingen kostet United 52 millioner kroner

Men på tross av sportslig motgang melder Manchester United om rekordomsetning.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se alt av engelsk fotball
direkte — Klikk her

Manchester United har sluppet sine regnskapet, og der blir det gjort kjent at klubben brukte rundt 52 millioner på å sparke David Moyes og trenerstaben han hentet inn til Old Trafford.
Da Moyes fikk sparken i april fulgte brorparten av staben hans med ham vekk fra klubben.

Moyes ble i sommer erstattet av Louis van Gaal. Nederlenderen har hatt en tung start på sesongen, og har ikke vunet noen av sine fire første kamper.

– Et nytt kapittel

På tre ligakamper har det kun blitt to poeng for Manchester United, som har rustet kraftig opp og kan ha flere nyervervelser klart til spill når de møter QPR i hegen.

– Med Louis van Gaal som manager, og signeringene av noen av verdens beste spillere til å forsterke troppen ytterligere, så er vi veldig oppspilt med tanke på fremtiden og tror det er startet på et nytt kapittel i klubbens historie, sier Manchester Uniteds viseadministrerende direktør Ed Woodward ifølge The Guardian.

– Louis' fotballfilosofi passer veldig godt i Manchester United, og han har en imponerende merittliste med suksess gjennom sin karriere. Han har vunnet ligatitler med alle klubber han har trent, fortsetter Woodward.

Rekordomsetning

Selv om Manchester United hadde en vanskelig sesong sportslig i 2013/14-sesongen, så var omsetningen rekordhøy.

Klubben hadde en omsetning på 4,33 milliarder kroner, og satt med 239 millioner kroner i overskudd.

De kommersielle inntektene økte med 24,1%, til rekordøye 1,89 milliarder. Det tilsvarer 43,7 prosent av omsetningen.

Disse tallene inkluderer ikke eventuelle økonomiske tap klubbe er påført ved ikke å kvalifisere seg til spill i Europacupen denne sesongen.