STOLT FARFAR: Prins Charles gleder seg til å bli farfar igjen. Her sammen med Kate og William ved en tidligere anledning. Foto: Stella Pictures.
STOLT FARFAR: Prins Charles gleder seg til å bli farfar igjen. Her sammen med Kate og William ved en tidligere anledning. Foto: Stella Pictures.

KONGELIG FØDSEL:

Prins Charles håper på en liten prinsesse

Den vordende bestefaren prins Charles krysser fingrene for en jentebaby.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Prins Charles gleder seg til å bli bestefar igjen, men uttrykker at han håper det blir en jente denne gangen.

– Det er fantastisk å skulle bli bestefar igjen. Jeg gleder meg - men håper det vil bli en jente, sa prinsen av Wales da han mottok lykkeønskninger rundt graviditeten.

Glapp ut

Kate er fremdeles i et tidlig stadie av svangerskapet, og selv om prinsen ikke var klar for å kommentere det så tidlig, klarte han ikke å dy seg da han besøkte Prince's Trust Project i bydelen Bermondsey sør i London. 

TV 2s kongehusekspert, Kjell Arne Totland, forteller at Charles alltid ønsket seg en datter selv også. 

– Det var litt morsomt at det nærmest glapp ut av farfar Charles at han håper det blir en liten prinsesse denne gang. Og han håper nok virkelig på en liten jente. Det er ingen hemmelighet i sin tid håpet at han selv skulle få en datter, sier Totland til TV 2.

Hjemme hos familien

Hertuginne Kate lider av heftig morgenkvalme, og måtte avlyse et offentlig arrangement på mandag. Hun slet med det samme under sin forrige graviditet. Ektemannen Prins William dro alene, men er nå hjemme sammen med kone og barn for å ta vare på den lille familien sin.

Selv om den kommende kongen håper på et jentebarn, presiserte han at det viktigste er at barnet blir friskt.

– Det viktigste for Charles er selvsagt at alt går bra - både med mor og barn. Det la da også Charles til under Trust Project-besøket, sier Totland.