COMEBACK: Solveig Gulbrandsen gjør 1-0  under matchen mellom Norge og Nederland i fotball-EM i Sverige.Foto: Patric Söderström / NTB scanpix
COMEBACK: Solveig Gulbrandsen gjør 1-0 under matchen mellom Norge og Nederland i fotball-EM i Sverige.Foto: Patric Söderström / NTB scanpix

Solveig Gulbrandsen gjør comeback

Skal spille for skaderammede Stabæk ut sesongen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se alt av engelsk fotball
direkte — Klikk her

Solveig Gulbrandsen (33) gjør comeback på fotballbanen. Det får TV 2 bekreftet.

Ett år etter at hun la fotballstøvlene på hyllen skal hun tre på seg Stabæk-drakten ut sesongen.

– Det heter vel kanskje comeback, uansett hvordan man vrir og vender på det, men planen er at jeg skal hjelpe Stabæk ut sesongen, ja, sier Gulbrandsen til TV 2.

Skader på sentrale spillere som Ingvild Stensland, Trine Rønning og Cathrine Dekkerhus har satt Stabæk i en prekær situasjon før en jevn serieinnspurt, som i tillegg inneholder tøffe Mesterliga-kamper.

Gulbrandsen måtte gå flere runder med familien før hun bestemme seg for å si ja. Et takk for hjelpen er en medvirkende faktor.

– Jeg har veldig mange av mine venninner i Stabæk. I tillegg hjalp de meg da jeg kom hjem fra USA. Det gjorde det vanskelig å si nei.

Den tidligere landslagsspilleren har ikke spilt fotball på et år.

Stabæk er á poeng med Lillestrøm på toppen av tabellen før serieavslutningen.

– Det gjør det jo til en utfordring for meg, men jeg har en ganske stor fallhøyde. Jeg avsluttet med en ganske god sesong, og jeg er ikke i nærheten av den formen. De har mistet mange ledertyper, så kanskje jeg kan bidra litt på den fronten.

Gulbrandsen spilte i Stabæk i 2009 og da hun kom hjem fra FC Gold Pride i 2010.

Minicomebacket vil ikke krasje med Gulbrandsens TV 2-jobb.