Tiril Eckhoff (24): – Jeg gikk på en kjempesmell

OL-vinner Tiril Eckhoff hadde satt seg skyhøye mål, og måtte til slutt ta et valg.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Skiskytter Tiril Eckhoff (24) ble med til OL i Sotsji, i hovedsak for å ha det gøy og for å oppleve sirkuset. Det skulle vise seg å bli en enorm opptur.

– Jeg forventet å gå en distanse, og da jeg plutselig fikk lov til å gå alle så var det over all forventning. Da var det bare å gjøre det jeg var god for, forteller Tiril.

Hun kom hjem med to OL-medaljer - gull fra stafettmiksen og bronse i fellesstart, noe som fortsatt er uvirkelig ifølge henne. Medaljene har hun nemlig satt bort i et skap, og tenker at det egentlig er noen andre sine.

– Kjempesmell

Men det har ikke alltid vært like rosenrødt. For å oppnå suksess som skiskytter var Tiril nødt til å ta et vanskelig valg, og hun lærte det på den tøffe måten. 

– Jeg trodde jeg skulle være god på skole og idretten, og hadde en drøm om at jeg skulle være en smart skiskytter. Men så gikk jeg på en kjempesmell istedenfor. Det ble altfor mye. Ingenting funka, verken skole eller ski, forteller hun i TV-programmet «Best av de beste».

Måtte ta et valg

Hun sto til slutt overfor et veiskille, der hun måtte velge mellom skole eller idretten.

– Jeg bestemte meg for å satse 100 prosent på skiskyting, og det er nok det smarteste valget jeg har tatt, forteller hun, samtidig som hun legger til:

– Du må ha overskudd for å prestere. Og det merker jeg at jeg har nå.

I høst blir Tiril å se på TV-skjermen via programmet «Best av de beste», der hun skal konkurrere mot ni andre idrettsutøvere

«Best av de beste» har premiere på TV 2 tirsdag 16. september kl. 20.00.