Dockal med eventyrscoring mot Nederland

Tsjekkia rystet gruppefavoritten og vant 2-1.

Se alt av engelsk fotball
direkte — Klikk her

Sommerens bronsevinnere fra VM vartet ikke opp med storspill på besøk hos Tsjekkia i EM-kvalifiseringen tirsdag. Det ble 1-2-tap for Guus Hiddinks menn.

Se målene over! (Video med tillatelse fra MAX)

Nederland hadde mest ballbesittelse og styrte mye av banespillet før pause mot Tsjekkia. Det førte dog ikke til at laget skapte mye framover. For uten Arjen Robben på banen virket det som om det var mye som ikke stemte for nederlenderne under ledelse av «ferske» Guus Hiddink.

Den tidligere Rosenborg-spilleren Borek Dockal fikk det imidlertid til å stemme godt, da han etter 22 minutter ga vertene ledelsen.

25-åringen dunket til fra 17 meter og fikk et eventyrlig treff. Ballen gikk via stolpen og i mål bak Jasper Cillessen.

At Stefan de Vrij utlignet for Nederland ti minutter ut i annen omgang så ut til å redde poeng, men på overtid fikset Vaclav Pilar ny tsjekkisk ledelse og med det seier i kvalifiseringsåpningen.

Forarbeidet var det Borek Dockal som stod for.

Tsjekkias 1-0-scoring kom etter det som var én av to avslutninger på mål for tsjekkerne i førsteomgangen. Nederland kunne vise til en i samme kategori.

Over i annen omgang fortsatte kampen på samme vis. Det ble rett og slett ingen stor fotballkamp på Letná-stadion, men eks-RBKer Borek Dockal ble vertenes store helt. (©NTB)