Sesongkortrekord for Oilers: – Nærmer oss en omsetning på 100 millioner

De siste 100 sesongkortene måtte loddes ut blant 400 interesserte Oilers-fans. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se alt av engelsk fotball
direkte — Klikk her

STAVANGER (TV 2): Et Oilers-lag i medvind kan juble for rekordsalg av sesongkort. Kapasiteten i DNB Arena har blitt nedjustert fra 4400 til 4250 på grunn av en ny sittetribune. Likevel er taket på 3000 sesongkort nådd for lengst, som i fjor. 

Styrer mot rekordomsetning
Kun 100 av de 3000 som kjøpte sesongkort forrige sesong valgte å ikke fornye, og enorm rift blant de gjenværende sesongkortene gjorde at de rett og slett måtte loddes ut. 

– Det stemmer. De siste 100 måtte vi ha loddtrekning på blant 400 interesserte, så det er veldig gøy, forteller daglig leder Kjetil Bøe til TV 2. 

Det betyr at pengene fortsetter å rulle inn i Norges suverent rikeste hockeyklubb. Oilers har et sponsorbudsjett på 47 millioner kroner, 34 millioner mer enn Vålerenga. I fjor omsatte Stavanger-klubben for 95 millioner kroner, og Bøe kan fortelle at de også styrer mot et rekordhøyt driftsresultat.

– Vi nærmer oss en omsetning på 100 millioner kroner, men jeg vet ikke helt hvordan det ligger an akkurat nå, sier han, og legger til at de ikke vurderer en økning av kapasiteten nå. 

Re-salgsystem for enkeltkamper

For større attraktivitet for sitteplasser enn ståplasser var grunnen til at klubben valgte å bygge om hallen. Det betyr at det nå er plass til 150 personer mindre, men sesongkortene spiser en like stor del av tribuneplassene som i fjor. 

Det betyr at det er færre plasser igjen til de som vil gå på enkeltkamper. Der svarer klubben ved å lansere et re-salgsystem for å fylle opp tomme seter. Noe som betyr at sesongkortinnehavere som vet at de ikke skal på en aktuell kamp kan si ifra seg setene, og klubben kan legge de ut for vanlig billettsalg.

– Dette ser vi på som en ny og spennende løsning som kan øke kapasiteten ved utsolgte kamper, mener markedmedarbeider Tonje Tuntland.

Sterke resultater i Champions Hockey League med to seire, og fire norgesmesterskap, har Petter Thoresen gitt sitt publikum. Nå er han naturlig nok lysten på å ta skalpen de har misset på de siste to sesongene.

– Det var stor interesse i fjor også, men det er kanskje enda mer i år. Det gir spillerne et kick å gå ut på isen og vite at publikum støtter opp. Vi skal jobbe hardt for å gi noe tilbake til dem, for det fortjener de. Jeg er veldig lysten på å bli seriemester med Oilers, for det har vi ikke klart siden 2012, understreker Thoresen.