NFF punger ut etter overgangssaken: – Det har vært et helvete 

Inge André Olsen og Truls Haakonsen har fått et sekssifret beløp for å droppe sivilt søksmål.

Se alt av engelsk fotball
direkte — Klikk her

Les alt om fotball her!

TV 2 kan i dag avsløre at Inge André Olsen og Truls Haakonsen har inngått en avtale med Fotballforbundet (NFF).

Se intervjuet med Inge André Olsen i videovinduet øverst!

Etter at de to ble frifunnet i den såkalte overgangssaken i fjor høst, har de vurdert å gå til rettslige skritt mot NFF. Etter det TV 2 erfarer får nå fotballtoppene drøye 200.000 kroner hver, mot at de dropper alle planer om sivile søksmål.

Les også: Samtlige tiltalte frifunnet i overgangssaken

Olsen: – En konfidensiell avtale
I avtalen har fotballforbundet krevd å få inn et punkt der det blir presisert at dette ikke skal regnes som en erstatning. Men pengene ble uansett utbetalt før helgen.

– Jeg vil ikke kommentere innholdet i avtalen, men jeg kan si at jeg er veldig fornøyd med at vi har fått en avtale på plass, sier Inge André Olsen, som ikke vil si noe om hva avtalen innebærer.

– Nei, det kan jeg ikke kommentere. Det er en konfidensiell avtale.

– Vi vil forfølge de som har gjort oss urett
Selv om Olsen nå – etter det TV 2 erfarer – har mottatt en kompensasjon fra NFF på 200.000, er han langt i fra ferdig med saken.

– Vi kom ut av tingretten etter å ha blitt frikjent med en god følelse. Men som jeg sa da, så ligger det likevel et lokk over, og man klarer ikke glede seg så mye når man ser på hva man har vært gjennom. Jeg sa da at vi kom til å gå etter de som hadde gjort oss urett. Kamplysten er stor, og vi vil forfølge resten av de som har vært ute etter oss og som har kommet med løgner.

– Kan du si noe mer konkret om det?

– Vi har jo rettet krav mot politiet. Men det finnes også andre som ikke burde sove godt, kommer det fra Olsen.

Les også: Inge André Olsen vil kreve erstatning fra politiet

– FORNØYD: Advokat Erik Flågan sier til TV 2 at Truls Haakonsen (bildet) er fornøyd med NFF-avtalen. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
– FORNØYD: Advokat Erik Flågan sier til TV 2 at Truls Haakonsen (bildet) er fornøyd med NFF-avtalen. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix

– Hvor viktig er det for deg at dere nå har inngått en avtale med NFF?

– Det har vært et par år med helvete, masse negativ oppmerksomhet rundt meg, rundt Stabæk og rundt familien min. Så det er selvsagt viktig. Men selv om vi er blitt frifunnet, er det viktig å gå etter de som har kommet meg løgner og gjort oss urett.

– Har vært gjennom mye
Truls Haakonsen har av private årsaker ikke vært tilgjengelig i dag, men henviser til sin advokat for å kommentere saken.

– Jeg kan bekrefte, som Inge André Olsen har sagt, at vi har fått en avtale, og jeg oppfatter at Haakonsen er fornøyd med den. Han har vært gjennom mye, og nå kan han begynne å se framover, sier hans advokat Erik Flågan til TV 2.

Taust NFF
I fotballforbundet er de svært lite snakkesalige rundt utbetalingene de har gjort.

– NFF bekrefter at vi har betalt de to et minnelig beløp som kompensasjon for den belastningen de opplevde i perioden frem til saken ble henlagt, skriver informasjonsdirektør, Svein Graff, til TV 2 i en sms.