«DET VAR ET SLAG»:  Philip Deignan (til venstre) avslører at Joquim Rodriguez klinte til ham så leppa sprakk.
«DET VAR ET SLAG»:  Philip Deignan (til venstre) avslører at Joquim Rodriguez klinte til ham så leppa sprakk.

Voldelig Vuelta: Hevder Kristoff-lagkompis slo ham så leppen sprakk

Det ga Philip Deignan lyst til å vise Joaquim Rodriguez at han hadde trent boksing i et par år.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se alt av engelsk fotball
direkte — Klikk her

Mandag var det Gianluca Brambilla og Ivan Rovny som stjal oppmerkshomheten da de begynte å slå løs på hverandre midt under Vuelta-etappen.

De to var i brudd da de begynte å slåss, og ble senere kastet ut av rittet.

Nå avslører Team Skys Philip Deignan at det ikke var de første slagene som ble delt ut under årets ritt. Han hevder Alexander Kristoffs lagkamerat i Katjusja, Joaquim Rodriguez, slo til ham så leppa sprakk under søndagens etappen.

– På vei over toppen etter den nest siste klatringen søndag, hadde jeg lagets leder Chris Froome bak meg og jeg kjørte meg frem for å ligge på hjulene til Tinkoff-Saxo-toget i front. Noe jeg var i min fulle rett til å kjørte. Vi kjørte i rregnet i rundt 50 kilometer i timen, da Katjusjas Joaquim Rodriguez, som er nummer fire sammenlagt, ble misfornøyd med å ha meg i nærheten. Han skubbet meg litt, så jeg holdt meg der jeg var og skubbet litt tilbake, forklarer Deigan i bloggen sin hos independent.ie.

– Slo meg så leppen sprakk

Sky-rytteren trodde de var ferdig med saken da, men hevder Rodriguez deretter gjorde det samme som Brambilla og Rovny ble kastet ut for på mandag.

– Vi kjørte videre, og plutselig, helt ut av det blå, snudde Rodriguez seg mot meg om slo til meg i ansiktet så leppen sprakk. Jeg var sjokkert og rasende, skriver Deignan, og fortsettet:

– Heldigvis klarte jeg å dempe lysten til å umiddelbart slå til den lille spanske klatreren. Jeg klarte å være tilbakeholden og klar nok i hodet til å innse at det å slå ham i så vanskelige forhold bare ville gjøre situasjonen verre og sette rytterne rundt oss i fare.

– Ikke noe poeng i å synke ned på hans nivå

Deignan hevder slaget til Rodriguez ble møtt med rop fra feltet, og Sky-rytteren advarte Katjusja-stjernen om at hevnes time ville komme når de hadde stått av sykkelen.

– Etter etappen var jeg så sint at alt jeg ville gjøre var å finne ham, og vise hva et par års trening på Letterkenny bokseklubb hadde lært meg. Men utpå kvelden begynte jeg å innse at det ikke var noe poeng i å synke ned på hans nivåa, forklarer Deignan.

Og det hele endte med at Rodriguez måtte legge seg flat.

– Da sportsdirektøren hans tok ham med til bussen vår før starten på mandagens etappe og fikk ham til å be om unnskyldning, så svelget jeg stoltheten min og lot det fare, skriver Deignan.