KLARE FOR NY SESONG: Bak fra v.: Christian Spanne, Stord; Sebastian Barthold, Haslum; Andre Lindboe, Elverum; Thomas Skoglund, Lillestrøm; Johannes Hippe, Bækkelaget, Simen Fredriksen, Nøtterøy; Eivind Tangen, FyllingenBergen. Foran f.v: Alexander Westby, Bodø; Magnus Jøndal, ØIF Arendal; Rasmus Carlsen, Halden TH; Victor Skillhamar, Runar; Anders Skiaker Myhra, Drammen. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
KLARE FOR NY SESONG: Bak fra v.: Christian Spanne, Stord; Sebastian Barthold, Haslum; Andre Lindboe, Elverum; Thomas Skoglund, Lillestrøm; Johannes Hippe, Bækkelaget, Simen Fredriksen, Nøtterøy; Eivind Tangen, FyllingenBergen. Foran f.v: Alexander Westby, Bodø; Magnus Jøndal, ØIF Arendal; Rasmus Carlsen, Halden TH; Victor Skillhamar, Runar; Anders Skiaker Myhra, Drammen. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

Sjekk TV 2s tabelltips for herrenes håndballserie

Ekspertene Randi Gustad og Bent Svele tror Elverum går til topps.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se alt av engelsk fotball
direkte — Klikk her

Onsdag starter håndballsesongen for herrer. Fire kamper spilles på åpningsdagen. Forrige sesongs tabelltoer Elverum tar imot tabelltreer Bækkelaget, mens nyopprykkede Lillestrøm får besøk av Drammen.

14. september åpner regjerende mester Haslum mot Fyllingen i Framohallen. 

Sin vane tro har TV 2s håndballeksperter Randi Gustad og Bent Svele tatt på seg ansvaret og satt opp slik de tror tabellen vil se ut ved sesongslutt.

– I forrige sesong to var Haslum og Elverum i en klasse for seg. De var henholdsvis ni og åtte poeng foran nummer tre. Jeg tror fortsatt Elverum og Haslum er et hakk foran de andre, men at de denne sesongen vil bytte plass på tabellen. Jeg tror det blir jevnere poengmessig ned til bronse, sier Svele.

Se herrenes serieåpning på TV 2 Sumo onsdag kl. 19

Han tror det vil bli svært jevnt fra 3. plass til 11. plass.

– Vi tør ikke annet enn å tippe BSK på bronse i år, etter å ha undervurdert de to sesonger på rad. Med Hippe inn for O 'Sullivan og Proppen ved spakene, blir det medalje også i år, spår Svele. 

TV 2-eksperten synes det er kommet flere spennende nysigneringer fra utlandet som vil løfte nivået. Likevel stiller Svele spørsmål om nivået målt opp mot internasjonal håndball. Han påpeker at ligaen dessuten har mistet flere landslagsprofiler ut av landet, selv om det fortsatt finnes profiler i serien.

– Erlend Mamelund er og blir i en særklasse. Nacor Medina fra Elverum er en strålende profil på godt og vondt. Marcus Dahlin (Arendal), Magnus Søndenå (Haslum), Henrik Knudsen (Stord) og Eivind Tangen (Fyllingen) tror vi også vil utmerke seg.

Tabelltips herrer:

1. Elverum
2. Haslum
3. BSK elite
4. Arendal
5. Drammen
6. Bodø
7. Stord
8. Runar
9. Fyllingen
10. Nøtterøy
11. Halden
12. Lillestrøm

Plusser og minuser herreligaen 2014-15:
Elverum:
+ Bred spillertropp. Har fått inn gode erstattere for både Rønngren og Sluijters i Mehl, Mitrovic og Appelgren. Alltid stor stemning i Terningen Arena. Håndballby nr. 1.

- Christian Berge er blitt landslagstrener, men skal være på benken under kamper i starten av sesongen. Blir spennende å se hvordan Appelgren takler spiller/trenerfunksjonen. Har mange gode bakspillere, og det blir en utfordring å holde alle «fornøyde» med spilletid.

Erlend Mamelund i aksjon mot Elverum forrige sesong.  Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix
Erlend Mamelund i aksjon mot Elverum forrige sesong.  Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix

Haslum:
+ Kontinuitet på trenersiden og en Erlend Mamelund som alltid er en garantist for at laget henger med i toppen. Flinke til å slippe til unge spillere. Nykommerne Magnus Søndenå og Joakim Patriksson gir laget mye fart.

- Borte er markante spillere som Sagosen, Hakaj, Riegelhuth Koren og Kristensen. Dette gir laget en utfordring både offensivt og defensivt. Må spille inn mange nye spillere.

Bækkelaget:
+ Jan Karlsson er meget god trener og flink med unge spillere. Hippe er tilbake i klubben, samt en av de beste målvaktene i ligaen. Stor selvtillit og tro på egne ferdigheter etter en jubelsesong med bronse, cup- og sluttspillfinale.

- Christian O’Sullivan, som har vært motoren i laget, har reist til Sverige. Fredrik Lundgren, som har vært «krigeren» både på trening og i kamp, har gitt seg. BSK har vært nederlagsdømt og gjort tipsene til skamme de siste to sesongene – det er forventninger knyttet til dem denne sesongen.

ØIF Arendal:
+ Kontinuitet på spillersiden og gjort gode signeringer først og fremst i landslagsspiller Jøndal og svenske Marcus Dahlin. Ny trener er Marinko Kurtovic.

- Hadde en meget turbulent fjorårssesong med dårlige resultater og indre stridigheter. Må ha lagt dette bak seg om de skal prestere. Har frem til nå vært et nestenlag.

Drammen:
+ Gode målvakter og et solid forsvar og en bred tropp. Gode tradisjoner.

- Vanskelig å erstatte Sørheim og mangler en topp skytter. Mange nye som det tar tid å få inn i laget.

Henrik Knudsen er en nøkkelspiller for Stord. Foto: Digitalsport
Henrik Knudsen er en nøkkelspiller for Stord. Foto: Digitalsport

Bodø:
+ Får med ringreven Anders Fältnes som lagleder. Børge Lund er mye bedre i armen, noen som gjør at han kan delta mer aktivt i det offensive spillet. Fryktet hjemmebane.

- Mistet en del spillere og ikke klart å erstatte disse – noe som fører til en tynnere stall og mer sårbare for skader.

Stord:
+ Henrik Knudsen, Inge Aas Eriksen og Christian Spanne holder et høyt nivå, signert tre nye utlendinger som blir spennende å følge. Har høye ambisjoner.

- Etter 7. plassen sist sesong har den nye treneren Jesper Holm tippet laget som vinner av serien, cupen og sluttspillet – liker at de har ambisjoner, men det går ikke… Tøffe og anstrengende reiser til bortekamper.

Eivind Tangen blir en viktig mann for Fyllingen denne sesongen. Foto: Digitalsport
Eivind Tangen blir en viktig mann for Fyllingen denne sesongen. Foto: Digitalsport

Runar:
+ Har tradisjoner og er alltid vanskelige å møte. Ny trener i Johan Zanotti. Har signert tre nye svensker spillere: Andreas Arrman (MB), Andreas Thynell (VB) og Markus Hagelin (linjespiller).

- Må erstatte markante spillere som Tobias Rivesjø (174 mål) og veteranen Peder Trevland. Linjespiller Brännberger har gått til Haslum. Tynn tropp som gjør dem sårbare for skader.

Fyllingen:
+ Har en god startoppstilling hvor Eivind Tangen er den som må dra det tyngste lasset. Ny trener i den hjemvendte sønn Vidar Gjesdal.

- Mistet sentrale spillere, først og fremst i landslagspillerne Reinkind og Bjørnsen. Anders Fältnes har gitt seg som trener. Har en tynn spillerstall.

Nøtterøy:
+ Har sin største profil i trener Johnny Jensen. Hans forsvarskunnskap og vinnermentalitet må overføres til spillerne. Signert Nordlander fra Malmø, Thorrisson fra Kristiansund og Eiusson fra FH.

- Hreidar Gudmundsson har reist tilbake til Island. Hva de får til på målvaktsiden blir avgjørende for sesongen. Tynn spillerstall.

Halden:
+ Alltid masse entusiasme i nyopprykkede lag og en rutinert og god trener i Jonas Wille. Spennende signeringer i danske Lars Jacobsen og Jesper Poulsen.

- Tradisjonelt får nyopprykkede lag det tøft i eliteserien. Det får også så Halden, som skal få slite for å holde plassen.

Lillestrøm:
+ Samme som Halden, masse entusiasme. Tidligere landslagsspiller Thomas Skoglund blir en meget viktig brikke. Når Bilow Olsen kommer i spill – rundt juletider - må han rett og rett og slett være som i sin egen sang – bedre enn Boldsen...

- Ikke forsterket seg vesentlig, og får et tøft møte med eliteserien. Korsbåndskaden på Trym Bilow Olsen på tampen av forrige sesongen gjør det ikke lettere.