Her synger Serine (20) en Justin Bieber-låt for å overvinne mørket

– Herregud, jeg har aldri vært så redd i hele mitt liv! 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I programmet «Ingen kjære mor» skal sju bortskjemte jenter lære å stå på egne bein gjennom et tre uker langt opphold i Rwanda.

Må mestre frykt

Coach og ekspedisjonsleder John Øyvind Livden ønsker å teste jentenes grenser. Etter to døgn i jungelen ønsker han å introdusere jentene for følelsen av frykt gjennom å plassere jentene, etter tur, alene i en grotte. 

– Alle mennesker møter frykt i en eller annen form i løpet av livet sitt. Ofte er det frykten som holder oss tilbake. Frykten for å ikke lykkes, frykten for å ikke mestre en jobbsituasjon, frykten for å mislykkes i en sosial setting, eller frykten for å ikke klare seg på egenhånd. For at vi skulle klare å mestre og håndtere vår egen frykt, så er det viktig å bli kjent med den, poengterer han for jentene i forkant.  

Gråtende og syngende

Serine Løvberg (20) fra Tromsø har frem til oppholdet i Afrika bodd gratis hjemme i familiens kjellerleilighet. Hun valgte å komme igjennom de fem nervepirrende minuttene i grotten ved å ty til Justin Bieber. 

– Justin Bieber redda dagen! Jeg satt og sang! Herregud, jeg har aldri vært så redd i hele mitt liv, sa hun lettet etterpå.

Gråtende, skjelvende – og syngende, fokuserte hun på sin store superhelt i det stummende mørket. 

– Det første jeg tenkte på da jeg satt meg der inne var at jeg måtte synge. For hvis jeg synger, glemmer jeg alt annet rundt meg. Jeg er jo veldig stor fan av Justin Bieber, og da tenkte jeg at da tar jeg bare en god gammel «Baby». 

Blitt et bedre menneske

I ettertid har Serine innrømmet at oppholdet i Rwanda fungerte. Selv mener hun at hun nå har blitt et bedre menneske, som ikke tar alt for gitt.

– Det var ikke før jeg kom hjem jeg at forstod jeg hadde forandret meg. Den første uken var jeg bare deprimert fordi jeg ville bare tilbake til Afrika. Nå når jeg tenker tilbake på det er det den fineste reisen jeg har hatt. Ingen sydentur eller noe slår dette, sier hun.

Se «Ingen kjære mor» på TV 2, i kveld kl. 20.00!