FRYKTER DEFENSIVT NORGE: Italias landslagssjef Antonio Conte tror Norge vil ligge lavt på Ullevaal. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
FRYKTER DEFENSIVT NORGE: Italias landslagssjef Antonio Conte tror Norge vil ligge lavt på Ullevaal. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

– Conte får ikke se et Norge som på 1990-tallet

Tarik Elyounoussi og Per Ciljan Skjelbred tror Italias nybakte landslagssjef Antonio Conte vil få seg en overraskelse på Ullevaal.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se alt av engelsk fotball
direkte — Klikk her

Chat med Tor Kristian Karlsen og følg Norge-Italia minutt for minutt fra 20.45!

Ullevaal (TV 2): Italias nye landslagssjef Antonio Conte frykter et defensivt Norge i tirsdagens EM-kvalifiseringskamp på Ullevaal.

Juventus’ tidligere suksesstrener har spesielt bitt seg merke i Norges formasjon og organisering i generalprøven mot England. Derfor vil Conte ifølge italienske medier sende sine disipler ut i en 3-5-2-formasjon for å “polstre” Norges midtbane.

Vil kverne Norge i stykker
Conte går langt i å antyde at planen er at Italia kommer til Ullevaal for å kverne Norge i stykker. Han tror Norge kommer til å spille som under Egil Drillo Olsens storhetstid som trener på 1990-tallet.

– Norge er et vrient lag å møte på alle måter. Det så vi senest mot England i forrige uke. De har to spisser som jobber tett sammen, og er generelt et lag med tette lagdeler. Vi må ta dem på alvor og ta dem seriøst, sier Conte på pressekonferansen før kampen.
Juventus’ og Italias forsvarkjempe Leonardo Bonucci støtter treneren i det som trolig blir kampbildet.

– Vi begynte å se på Norge for et par dager siden, og vi ser at de har gode spillere. De spiller etter en ganske defensiv modell, og vingene deres er viktige, men de er også gode én mot én, sier han.

– Ikke et Norge som på 1990-tallet
Norges visekaptein Tarik Elyounoussi tror imidlertid både Conte og Bonucci vil få seg en overraskelse når kampen braker i gang foran et utsolgt Ullevaal.

– De tror sikkert at vi skal forsvare oss med elleve spillere under kampen, men det er et annerledes Norge nå. Vi skal ikke stå med hatten i hånden og si at Italia kan komme hit å gjøre som de vil, sier en engasjert Tarik Elyounoussi til TV 2 Sporten.

– Så det blir feil av Conte å tro at Norge kommer til å spille som mot England?

– Det kommer garantert ikke til å bli sånn at vi skal stå og forsvare oss i 90 minutter, nei. Vi har mange offensive kvaliteter i laget og har en del gutter som er svært lystne på å vise frem sine offensive ferdigheter – som Mats Møller Dæhli og Joshua King, fortsetter Hoffenheim-proffen, før han slår fast:

– Conte vil ikke se et Norge som på 1990-tallet!

– Et fett hvilken formasjon Italia spiller
Kaptein Per Ciljan Skjelbred er forberedt på mange tøffe dueller på midtbanen, og frykter ikke Contes 3-5-2-formasjon som Italias landslagssjef hadde stor suksess med i Juventus.

– Formasjonen til Conte har fungert i mange år. Som Juventus-trener vant han seriegull på rekke og rad, og har vist at det er en formasjon som fungerer i teori og praksis. Men hvilken formasjon Italia bruker, bryr vi oss ikke om. De kan komme til Ullevaal med ti på topp, det er et fett for oss. Vi skal bare prøve å vinne den kampen, slår Skjelbred bestemt fast.

Midtbanespilleren har imidlertid ingen problemer med å utpeke Italia til storfavoritter før kampen.

– Italia er et bra lag som er store favoritter. Norge er underdogs, men vi må bare brette opp armene og gjøre jobben. Det blir helt sikkert en krig, og vi må bare prestere, gi alt og spille en jævlig god kamp som lag. Fungerer det så kan vi vinne, mener han.

Sannsynlig lagoppstilling Italia (3-5-2): Gianluigi Buffon - Andrea Ranocchia, Leonardo Bonucci, Davide Astori – Matteo Darmian, Alessandro Florenzi, Daniele De Rossi, Emanuele Giaccherini, Mattia De Sciglio – Simone Zaza, Ciro Immobile.