FÅR EM-BONUS:
Norges kaptein Per Ciljan Skjelbred (f.v.), Omar Elabdellaoui, Joshua King, Mats Møller Dæhli, Alexander Tettey og Tarik Elyounoussi under fotballandslagets trening på Ullevaal stadion mandag kveld. Norge møter Italia til EM-kvalifiseringskamp i fotball tirsdag.
Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
FÅR EM-BONUS: Norges kaptein Per Ciljan Skjelbred (f.v.), Omar Elabdellaoui, Joshua King, Mats Møller Dæhli, Alexander Tettey og Tarik Elyounoussi under fotballandslagets trening på Ullevaal stadion mandag kveld. Norge møter Italia til EM-kvalifiseringskamp i fotball tirsdag. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

Sjekk hvor mye landslagsgutta får i EM-bonus

– Den potten er helt fjern for oss nå, innrømmer Tarik Elyounoussi.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se alt av engelsk fotball
direkte — Klikk her

Ullevaal (TV 2 Sporten): Tirsdag starter landslaget på kvalifiseringen mot EM i 2016 i Frankrike.

Dersom Norge skulle kvalifisere seg til mesterskapet, etter sju strake kvaliker uten å ha nådd sluttspill, vanker det ekstra kroner i lønningsposen for de norske landslagsgutta.

Kvalifiserer Norge seg til EM, vil Det Europeiske fotballforbundet (UEFA) utbetale 40-50 millioner til Norges Fotballforbund.

Kan tjene opp til 12,5 mill.
Etter det TV 2 Sporten erfarer skal spillerne ha rundt 25 prosent av dette beløpet.

I kroner og øre betyr dette mellom 10 og 12,5 millioner kroner. Det er forøvrig det samme beløpet de norske spillerne kunne mottatt på deling dersom Norge hadde kvalifisert seg til sommerens VM i Brasil.

Informasjonssjef i Norges fotballforbund (NFF), Svein Graff, bekrefter overfor TV 2 Sporten at spillerne får fordelt en bonus seg i mellom om Norge kan juble for EM-billett.

- Det er samme prinsipper som før. Spillerne får en bonus dersom vi kvalifiserer oss som er en prosentsats av det NFF får av UEFA for å gå til EM, forteller Graff til TV 2 Sporten.

- Og går Norge ikke til EM, så blir det ikke en bonus. Da blir det kun et markedsbeløp som fordeles til spillerne, fortsetter han.

Ingen bonus for tre poeng
Det er slutt på den tiden da spillerne fikk betalt ut individuelle bonuser etter seire eller uavgjorte kamper.

- I gamle dager fikk spillerne et beløp som bonus knyttet til seier eller uavgjort i kvaliken. Nå handler alt om Norge kommer til et mesterskap eller ikke, poengterer Graff.
Graff sier det foreløpig er uklart hvor stor spillerbonusen blir dersom Norge faktisk kommer seg til et EM-sluttspill.

- Det viktige er at spillerne får en prosentsats av det NFF får i bruttoinntekter fra UEFA. Det kan imidlertid variere i forhold til hvor mye UEFA får inn i TV-inntekter og lignende. Hva det vil utgjøre i kroner og øre helt konkret vet vi ikke eksakt enda, sier han.

Fordelingen av de 10-12,5 millionene som eventuelt vil dryppe på spillerne blir fordelt ut fra hvor mange kamper spilleren er tatt ut til.

- Akkurat nå driter jeg i bonuspotten
Norges nye kaptein, Per Ciljan Skjelbred, forteller til TV 2 Sporten at bonus-potten for EM-deltakelse er ikke noe han bruker mye energi på foreløpig.

- Den potten er ikke aktuell for oss nå. Akkurat nå så driter jeg i den. Vi skal spille et X antall kamper før det skal deles ut slike ting. Og jeg kan med sikkerhet si at jeg ikke tror noen av de andre spillerne tenker på bonuspotten nå, fastslår landslagskapteinen.

Han får full støtte av Tarik Elyounoussi, som også er i kapteinsteamet til Norge.

- En slik pott er fjern for oss nå. Vi er en ung tropp som først og fremst har lyst til å vise det norske folk at vi vil vinne fotballkamper. Vi er inne i et generasjonsskifte og vi vil vise fansen at Norge er annerledes enn tidligere. Så den bonusen tenker vi ikke på nå. Vi får heller prate om den om vi klarer å kvalifisere oss, fastslår han.