Marianne brakk beinet - fikk ingen hjelp til å passe tre bleiebarn

Hva gjør man med gips, krykker og eneansvar for tre barn under to år?

For Marianne Moen (29) var det krise. Hun mistet mannen i en trafikkulykke i fjor. Da hun skled og brakk tre bein i foten, trengte hun hjelp til å ta seg av tvillingene Mia og Kaja og lille Jan Remi på fem måneder.

– Jeg ringte Nav først, og ble sendt videre. Så ringte jeg tjenestekontoret, barnevernet, ordfører, rådmann, jeg ringte alle. Det var ikke hjelp å få noe sted, sier Marianne til TV 2.

– Barnevernet sa at ettersom jeg ikke har psykiske problemer, er det ikke noe de kan bistå med.

Tre timer per uke

På kommunens tjenestekontor fikk hun etter hvert tilsagn om hjelp, men bare tre timer i uken.

Det var først etter at lokalavisen Østlendingen slo opp saken at Elverum kommune tok affære. De vil nå frikjøpe Mariannes mor to timer per dag slik at hun kan hjelpe datteren og barna.

Marianne er sliten av nattevåk, bleieskift og barnepass med krykker og gips. Hun mener løsningen ikke på langt nær er god nok.

– Jeg forstår ikke at det ikke finnes ordninger for den som trenger akutt krisehjelp over noen uker. Jeg blir neppe den siste som opplever noe sånt, sier Marianne til Østlendingen.

Håper på løsning

Elverum-ordfører Erik Hanstad (H) beklager at de har brukt så lang tid på saken. Han sier kommunen vil føre en videre dialog med Marianne om den spesielle situasjonen.

– Så håper jeg at det kan komme til en løsning som Marianne og familien kan være fornøyd med, sier Hanstad.