PÅ TYNN IS: Ray Rice er ingen populær mann i USA for tiden – kanskje forståelig nok, hvis man ser på den nylig publiserte overvåkningsvideoen. Nå har han fått sparken i Baltimore Ravens.
PÅ TYNN IS: Ray Rice er ingen populær mann i USA for tiden – kanskje forståelig nok, hvis man ser på den nylig publiserte overvåkningsvideoen. Nå har han fått sparken i Baltimore Ravens.

NFL-stjerne fikk sparken: Skandalevideo viser hvordan han skambanket sin egen kone

En video som viser NFL-stjernen Ray Rice skamslå sin kone, ble lagt ut på internett. Det fikk ledelsen i Baltimore Ravens til å se rødt, og NFL har utestengt Rice på ubestemt tid.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se alt av engelsk fotball
direkte — Klikk her

15. februar i år mishandlet running-backen Ray Rice sin daværende kjæreste – og nåværende kone (!) – på et hotell i Atlantic City.

Siden dette var Rice' første forbrytelse slapp 27-åringen unna rettssak, og NFLs disiplinærkomité ga Baltimore Ravens-spilleren karantene i bare to kamper.

Den milde straffen fikk folk til å rase såpass mye at NFL-kommissær Roger Goodell i etterkant så seg nødt til å forandre minstestraffen for lignende forbrytelser til seks kampers karantene.

Etter at reaksjonene omsider roet seg noe, er saken nå på god vei til å blusse opp igjen. Grunnen er at nettstedet TMZ Sports har publisert en overvåkningsvideo av da Rice mishandlet sin kone i februar.

Videoen viser paret gå inn i en heis på hotellet, før Rice begynner å hamre løs.

Etter at videoen ble publisert varsler flere store internasjonale medier, som for eksempel ESPN og Fox News, at Ray Rice har fått sparken i Baltimore Ravens. Seinere på kvelden ble det også offentliggjort at Rice er suspendert fra NFL på ubestemt tid.

GIFTET SEG: Én måned etter overfallet giftet Janay Palmer og Ray Rice seg.
GIFTET SEG: Én måned etter overfallet giftet Janay Palmer og Ray Rice seg.

Reaksjoner fra presse, fans og spillere
Etter at videoen ble publisert har ikke reaksjonene latt vente på seg. Den anerkjente journalisten Bill Simmons mener Baltimore Ravens må kvitte seg med Ray Rice snarest.

– De er feige hvis de ikke gjør det. Denne videoen er motbydelig. Nå må NFL for en gangs skyld gjøre det rette! raser Simmons, som altså fikk ønsket sitt oppfylt mandag kveld.

– Denne videoen gjør meg ille til mote. Vi må stå opp som spillere, for det som er riktig. Jeg bryr meg ikke det grann om hvem han (Rice) er eller hva han tjener, sier Denver Broncos-spiller Terrence Knighton.

PS! Ray Rice og offeret Janay Palmer giftet seg én måned etter overfallet i heisen.

Se videoen her. (Ekstern lenke)