Truls Svendsen tar den helt ut i ny mørk komedie

PREMIERE: I kveld får du se en mørkere side av Truls Svendsen - og det liker han.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En av TV 2s store dramasatsinger denne høsten er «Meglerne» som har premiere torsdag kl 21.40.

Løgn og raske penger

I hovedrollen møter vi Truls Svendsen (41) som spiller karakteren Ken Olsen, en tilsynelatende vellykket eiendomsmegler med stort hus, fin bil og vakker kone. Problemet er bare at Ken lyver. I jakten på raske penger er han villig til å gå over lik, men hva skjer når sandslottet han bor i raser sammen?

Mer alvorlig enn folk er vant til

I Meglerne får vi se en mørkere side av Truls Svendsen enn vi er vant med. Og det liker Truls.

– Jeg har lenge hatt lyst til å prøve meg som skuespiller i en drama, men så må jeg legge til at det blir mye humor i denne serien også, selv om jeg er mer alvorlig enn det folk er vant til.

Truls Svendsen er godt vant til å improvisere når han er ute og møter mennesker, sist i TV 2-suksessen «Truls - oppdrag Hurtigruten». Denne gangen må han forholde seg til manus.

– Manus er velskrevet og serien er også godt produsert så det blir en helt annerledes måte å jobbe på. Jeg er jo helt fersk i dette her, men det har vært så fantastiske regissører og produsenter på det så jeg har følt meg veldig trygg. Og i tillegg har jeg fått jobbe med Henriette som ikke bare er helt rå som skuespiller, men som jeg også er en personlig fan av fordi hun har et humoristisk talent av dimensjoner, så for meg er dette vært en drøm.

MØRKT OG MORSOMT: Truls Svendsen og Henriette Steenstrup spiller hovedrollene i TV 2s nye drama-storsatsing «Meglerne». Foto: TV 2
MØRKT OG MORSOMT: Truls Svendsen og Henriette Steenstrup spiller hovedrollene i TV 2s nye drama-storsatsing «Meglerne». Foto: TV 2

Elsket å jobbe med Truls

Henriette Steenstrup spiller den stokk dumme Jenny som Ken må lære opp til å bli en supermegler.

– Hvordan var det å jobbe med Truls? 

– Det har vært veldig gøy. Vi har hatt det så gøy med denne serien her, begge to. Vi elsker manuset og vi elsker karakterene, så nå håper vi at seerne også liker det, forteller Henriette til TV 2.

– Glad i humor hvor alt går til helvete

Henriette mener at overgangen til drama passer komikere godt.

– Jeg tror at latter og de mer mørke tingene henger ganske greit sammen og de fungerer ikke så bra uten hverandre, derfor har komikere ofte god kontakt med både gråten og latteren og klarer å formidle det. Så det er veldig ofte at komikere klarer å gjøre de litt mer vanskelige dramaprestasjonene. Det ligger ofte mye humor i vanskelige ting, forklarer Henriette.

Truls Svendsen er enig.

– Det går til helvete med disse to personene men i det ligger det også veldig mye humor. Personlig så er jeg ekstremt glad i humor hvor alt går til helvete med dem det handler om, det har jeg alltid vært. Jeg har vært størst fan av de mørke triste tingene.

«Meglerne» kan du se hver torsdag kl 21.40 på TV 2.