COCO JAMBOO: Sepp Blatter har planer om å fortsette som Mr. President.
COCO JAMBOO: Sepp Blatter har planer om å fortsette som Mr. President.

Blatter: – Mitt oppdrag er ikke fullført

FIFA-sjef Sepp Blatter bekreftet mandag at han stiller som kandidat til en femte presidentperiode i Det internasjonale fotballforbundet.

Se alt av engelsk fotball
direkte — Klikk her

Den 78-årige sveitseren har hatt rollen som fotballverdenens mektigste mann siden 1998. Og selv om han er blitt kritisert fra flere hold, nekter Blatter å gi seg.

– Dere skjønner; et oppdrag er aldri ferdig. Og mitt oppdrag er ikke fullført, sa FIFA-sjefen i en videohilsen til deltakerne på en global fotballkonferanse i Manchester.

– Under den forrige FIFA-kongressen i São Paulo fikk jeg ikke bare inntrykk av at jeg var ønsket, men støtte fra et stort antall nasjonale forbund som ba «vær så snill, vær vår president også i framtiden».

– Jeg vil komme med en offisiell erklæring under formannskapsmøtet i september om at jeg står (som kandidat). Det er et spørsmål om respekt å informere fotballfamilien om at «ja, jeg er klar. Jeg er en kandidat», fortsatte Blatter.

I forrige måned endte UEFA-president Michel Platini spekulasjonene om at han ønsker å overta Blatters plass. Franskmannen vil i stedet gå for en ny periode som leder for Det europeiske fotballforbundet. (©NTB)