Nordstrand legger inn protest

Nordstrand-trener Bendik Berg bekrefter at klubben vil legge inn protest på «spøkelsesmålet» til Stabæk.

Se alt av engelsk fotball
direkte — Klikk her

– Vi har nå studert bildene fra kampen og har bestemt oss for å legge inn en protest, sier Nordstrands trener Bendik Berg til TV 2.

Det var under serieåpningen i Grundigligaen mellom Stabæk og Nordstrand at hjemmelaget fikk et «spøkelsesmål», som skulle vise seg å bli avgjørende for sluttresultatet.

Endret resultat
Etter at Kristiane Stormoen hadde scoret fra straffelinjen, endret lystavlen i Nadderudhallen fra 22-22 til 24-22 til Stabæk. Det kunne se ut som om laget både fikk scoringen Martine Kaxrud scoret i forkant av straffekastet, og Stormoens straffescoring.

Grafikken på kampen på TV 2 Sumo endret fra 24-22 til 25-22 for å samsvare med lystavlen med litt over tre minutter igjen å spille, mens Norges Håndballforbunds kamputvikling ble oppjustert med et 25-23-mål for Karoline Næss under en timeout etter 27 minutter og 39 sekunder av andre omgang.

Da sluttsignalet lød, sto det 25-24 til Stabæk på måltavlen, noe som samsvarte med kamprapporten.

Kampen ble dømt av et av Norges mest rutinerte dommerpar; André Hansen og Øistein Pettersen. De ble gjort oppmerksom på at Nordstrand mente at det var feil resultat.

– Vi hørte at det var noen som lurte på hva resultatet faktisk var. Vi hørte med sekretariatet, gikk gjennom antall målscorere, og konkluderte med at stillingen på tavlen var riktig, sa Hansen til TV 2 etter kampen.

Video kan benyttes
Det ble sagt at videodømming ikke ville bli tatt i bruk i en behandling av en eventuell protest. Ved å gå gjennom kampen i sin helhet, vil man kunne få klarhet i hvor mange mål som ble scoret i kampen. «Spøkelsesmålet» som dukket opp mot slutten av kampen, kan også ha vært en følgefeil av et mål som ikke ble tatt opp på tavlen tidligere i kampen.

– Det er ingen tvil om at det ene målet kommer fra intet. Det har ikke skjedd. Det er jo ikke snakk om videodømming i en slik situasjon. Det er snakk om å se på bildene og telle hvor mange mål som ble scoret, sier Berg.

Se hele kampen på TV 2 Sumo og vurder selv.

Men det medfører ikke riktighet at video ikke kan benyttes i behandlingen av protesten.

– På generelt grunnlag kan jeg si at video ikke er blitt benyttet i slike saker tidligere. Men dersom det kommer inn en protest, så blir det opp til Domskomiteen å se på de beviser som legges frem, sier mediekontakt i NHF Kirsten Birkeland.

Når protesten havner på bordet til Norges Håndballforbund, så vil den bli vurdert av Påtalenemda, som innhenter dokumentasjon fra alle involverte parter. Deretter blir det trolig Domskomiteen skal behandle den.