Her tror Therese Johaug (26) at hun har vunnet

– Jeg får svi for å være så eplekjekk, sier Therese etter flausen. Se video!

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I høst skal Therese Johaug (26) og ni andre toppidrettsutøvere kjempe mot hverandre i TV-programmet «Best av de beste».

Her blir de satt på beinharde prøvelser, der styrke og utholdenhet får kjørt seg. For Therese Johaugs del får hun seg en oppvekker allerede i første øvelse, når jentene skal konkurrere i armheng.

Tok seieren på forskudd

Øvelsen går ut på at utøverne må holde seg fast i en stang, mens de dingler over havflaten. Fotballspiller Melissa Wiik er førstemann i vannet, mens skiskytter Tiril Eckhoff og håndballspiller Nora Mørk følger like etter.

Therese Johaug tror hun har vunnet, og feirer med en såkalt «hang-up». Plutselig oppdager hun snowboardess Silje Norendal, som tviholder på stanga.

– Jeg trodde Silje hadde falt ned, etter at jeg så at jentene falt i vannet én etter én. Så tenkte jeg at jeg skulle ta en hang-up, og da jeg heiste meg ned igjen så jeg Silje. Da tenkte jeg bare «NEI!», fortalte Therese til TV 2 under innspillingen i Spania.

Therese mister grepet og faller med et plask i vannet, og må se at seieren glipper.

– Jeg hadde godt av det, siden jeg var så eplekjekk på slutten der. Det var greit å bli nummer to. Men jeg kommer til å være påpasselig i de andre øvelsene, og ikke gi meg før det er slutt, la hun til etter flausen.

– Følte jeg hadde veldig kontroll

I fredagens «Senkveld» forteller Therese og programleder Thea Olsen om den litt pinlige hendelsen.

– Jeg har en bitter smak, men det er mest overfor meg selv fordi jeg tapte den greia mot Silje. Jeg følte at jeg hadde veldig kontroll, og så klarer jeg å ødelegge det for meg selv.

Thea Olsen trodde «hang up»-en var en del av Thereses showman-stil.

– Jeg lurte på hva du drev med. Vi sto jo på sidelinjen og tenkte at «dette er Thereses øvelse, asså». Jeg tenkte at dette er vanlig fordi du er så sterk.

Ble imponert

Therese og Thea hadde det uansett strålende på opptak sammen. Thea ble spesielt imponert over energinivået til Therese.

– Vi holdt på i minst 12 timer hver dag med opptak, og likevel skulle Therese opp tidlig opp om morgenen for å ta seg en joggetur.

«Best av de beste» har premiere på TV 2 tirsdag 16. september kl. 20.00.