Nå kutter de prisen på superbil-floppen

Heftig bil, men salget går mildt sagt tregt.

Bilen er ekstrem, men salget har på ingen måte tatt av. Nå bruker Dodge det siste trikset de har, nemlig å senke prisen kraftig.
Bilen er ekstrem, men salget har på ingen måte tatt av. Nå bruker Dodge det siste trikset de har, nemlig å senke prisen kraftig.

Den fikk enormt mye publisitet da den kom som ny modell i 2012: SRT Viper, tidligere kjent som Dodge Viper.

8,5-liters V10, 649 hestekrefter, 0–100 km/t på 3,5 sekunder og toppfart på 332 km/t er data som underbygger det heftige utseendet.

Kjøreegenskapene har også fått mye skryt. Dette er rå villskap på fire hjul - og burde slik sett være en bil som appellerer til en relativt stor målgruppe.

Se - en gammel bilkjenning står opp fra de døde

Bremset produksjonen 

Men selv om det helt sikkert er mange som drømmer om en Viper, har salget vært fryktelig dårlig så langt. 

 Planen var å produsere 2000 biler i året, men tallet var altfor optimistisk. 2013 var første, hele salgsår. Da ble det ikke levert ut mer enn 591 eksemplarer. Og så bremset det ytterligere opp.

Chrysler tok først ned produksjonen, fra ni til seks biler om dagen. Så stoppet de hele produksjonslinja fordi bilen hopet seg opp på lager.

Viper ARC: Satte ny rekord på Nürburgring

Usolgte biler 

Nå skal de ha et betydelig antall usolgte Vipere, og dermed er det ikke annet å gjøre enn å kutte prisen, i håp om at det skal virke.

Viper har fram til nå kostet fra 600.000 kroner hjemme i USA. Nå blir den nesten 100.000 kroner rimeligere - over natten.

Dodge kommer også med ekstra gode tilbud til eksisterende Viper-eiere.

Billigere å importere

Hjemme i USA skal de også åpne opp for at alle Dodge-forhandlere skal kunne selge Viper.

Og skulle du få lyst til å importere din egen nye Viper til Norge, blir det også rimeligere etter priskuttet i USA.

25 prosent norsk moms kommer på toppen av kjøpesummen, og 100.000 kroner lavere pris betyr naturligvis også mindre moms til den norske staten.

Viper limousine: Er den verdens sprøeste?

Slangen er tilbake - giftigere enn noengang