VAN GAALS FAVORITT: Kevin Strootman er en av Louis van Gaals favorittspillere. Men det spørs om han ender opp i Manchester United. (AP Photo/Antonio Calanni)
VAN GAALS FAVORITT: Kevin Strootman er en av Louis van Gaals favorittspillere. Men det spørs om han ender opp i Manchester United. (AP Photo/Antonio Calanni)

Fotballryktene:
– PSG kan snyte van Gaal for favorittspilleren

Og Manchester City melder seg på i kampen om Southampton-stjerne.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se alt av engelsk fotball
direkte — Klikk her

Det nærmer seg et nytt overgangsvindu med stormskritt.

Allerede 1. januar kan klubbene igjen kjøpe og selge spillere. Og alle skal lære av feilene de gjorde i sommer.

Nå skal de være tidlig ute og få på plass det de ønsker før fristen går ut.

Adrien Rabiot var et hett navn i sommervinduet. Den 19 år gamle midtbanespilleren er på utgående kontrakt i Paris Saint-Germain, og ble koblet til både Arsenal og en rekke italienske klubber. Da det nærmet seg Deadline Day ble Roma sett på som den mest trolige destinasjonen for midtbanespilleren, men det ble ingen overgang. Nå kan Rabiot spille en sentral rolle i at Manchester United-manager Louis van Gaal ikke får favorittspilleren sin. For ifølge Daily Express vil PSG nå tilby Rabiot pluss penger for Kevin Strootman. Roma innser at de trolig mister den nederlandske midtbanespilleren, men vil i Rabiot få en erstatter som ikke er langt unna i nivå.

En annen Manchester United trolig kan se langt etter, er Andre Gomes. Både United og byrival City skal i sommer ha bydd på Benficas midtbanespiller. Den portugisiske klubben skal ha vært interessert i å selge. Men så har det seg sånn at i Portugal er det lov med tredjepartseierskap, og det felte de engelske klubbene. For den sigaporske forretningsmannen Peter Lim gjorde et frekt lite stunt da han kjøpte 30 prosent av rettighetene til både Gomes og Rodrigo. For i sommer kjøpte han Valencia, og stoppet salgene av duoen. I stedet sørget han for å få begge leid ut til Valencia, skriver Daily Express.

I forrige uke kom det frem at verken Angel di Maria eller Radamel Falcao egentlig ønsket seg til Manchester United, men at pengene rår. Nå viser det seg at det ikke er alle som trives like godt på Old Trafford heller. For den italienske midtbanespilleren Davide Petrucci har ifølge Metro kjøpt seg fri fra kontrakten sin med Manchester United for å gå til den konkurstruede rumenske klubben CFR Cluj.

Jay Rodriguez er fortsatt ikke spilleklar etter kneskaden som knuste Southampton-spissens VM-drøm. Tottenham prøvde å hente 25-åringen i sommer. Men nå kan Spurs få tøff konkurranse dersom de ønsker å gjøre et nytt fremstøt i januar. For Manchester City-manager Manuel Pellegrini har innsett at han må få inn engelskmenn i troppen sin, for å ha mer bredde i Champions League. The Sun skriver at chileneren har sett seg ut Rodriguez som en engelskmann som kan bidra for City etter nyttår.

Selv de mest innbitte Tottenham-supporterne har problemer med å kalle Roberto Soldado en suksess. Klubbens dyreste spiller noensinne bidro med to spillemål i sin debutsesong i Premier League. Kanskje ikke så ille om du er forsvarsspiller, men 260-millionersmannen er spiss og da forventes det litt mer. Nå har agenten til Jonas foreslått sin klient for Spurs. Den brasilianske 30-åringen var Soldados spisspartner i Valencia da Tottenham-ledelsen lot seg blende av spanjolens målscoreregenskaper. Ifølge Daily Mail selger agenten inn Jonas som nøkkelen til å få Soldado til å score mål igjen. Jonas er for tiden kontraktsløs og kan signere for Spurs når som helst.

I fjor sommer ble Franco Baldini genierklært. Italieneren hadde i sin nye jobb som sportsdirektør i Tottenham fått inn Roberto SoldadoErik LamelaChristian EriksenEtienne CapouePaulinhoNacer Chadli og Vlad Chiriches, og han hadde bare brukt litt over en milliard kroner på å hente dem. Den store vinneren på overgangsmarkedet var Baldini. I etterkant har inntrykket snudd en smule. Og nå står han i fare for å få sparken. Sunday People skriver at forholdet mellom Baldini og manager Mauricio Pochettino er i ferd med å kjølne, selv om det var Baldini som jobbet hardest for å få argentineren til klubben. Pochettino skal være rasende etter at Danny Welbeck gikk til Arsenal, og Tottenham plutselig sitter igjen med bare tre spisser i stallen. Det var heller ikke populært at Baldini prøvde å selge Chadli, Aaron Lennon og Andros Townsend.

Crystal Palace-manager Neil Warnock har nå fått oversikten på stallen sin på Selhurst Park, og har nå kommet frem til hvem som er overflødig. Daily Mirror skriver at han ønsker å få leid ut Paddy McCarthyPeter RamageJimmy Kebe og Owen Garvan til Championship-klubber.

Wolverhampton prøvde uten hell å kjøpe Leicester-spissen Chris Wood før Deadline Day. Nå prøver ulvene å hente 22-åringen på lån i stedet, skriver Daily Mail.