Tapte 0-1 hjemme for Albania.

STATISTER: Pepe og Nani kunne bare se på Albania-spillernes jubel. FOTO:  AFP PHOTO/ MIGUEL RIOPA

Portugal-Albania 0-1
Frankrike-Serbia 1-1

Det ble en bekmørk start på EM-kvalifiseringen for Portugal. Bekim Balaj ble kampens eneste målscorer.

Sju minutter ut i annen omgang kom scoringen fra Balaj, og til overraskelse for de fleste ble det vinnermålet.

Portugal måtte klare seg uten lagkaptein Cristiano Ronaldo i oppgjøret, men var likevel forventet å skulle ta tre poeng.

Nedturen fortsetter

Portugal har et skuffende VM fra Brasil friskt i minne.

Der ble det exit allerede i gruppespillet. Nå har portugiserne mulighet til å gjenreise noe av æren ved å ta seg til EM-sluttspillet i 2016. Da må de i så fall få fart på sakene.

Danmark vant tidligere søndag 2-1 over Armenia. Det gjør at danskene fører an i gruppe I. Det siste laget i gruppen er Serbia, som søndag spilte treningskamp mot gruppens «skyggelag», EMs automatisk kvalifiserte vertsland Frankrike. Det endte 1-1.

Kolarov ødela for Frankrike

Frankrike gjorde en ny god landskamp, men et susende frispark fra Aleksander Kolarov ga Serbia 1-1 på hjemmebane.

Frankrike kom fra torsdagens 1-0-seier over Spania på Stade de France, og med sju nye spillere fra start dominerte laget til Didier Deschamps søndagens kamp i lange perioder.

Pavel Pogba scoret et tidlig ledermål etter at Yohan Cabayes hjørnespark i det 13. minutt passerte flere passive forsvarere og vant midtbanespilleren ved lengste stolpe.

God Advocaat-debut

Serbias keeper Vladimir Stojkovic måtte vise klasse for å redde avslutninger fra Rémy Cabella og Pogba, som kunne økt gjestenes ledelse.

Frankrikes målvakt Hugo Lloris parerte et frispark fra Kolarov midt i annen omgang, men han var sjanseløs da Manchester Citys venstreback sendte utligningen i nettet fra 30 meter.

Nederlenderen Dick Advocaat kunne dermed være fornøyd med sin første kamp som Serbias landslagssjef, selv om 4-2-3-1-formasjonen ikke så ut til å ha satt seg helt.

Riski helt i nordisk oppgjør

Rosenborg-angriperen Riku Riski spilte hovedrollen da Finland vendte 0-1 til 3-1-seier over Færøyene i EM-kvalifiseringens første kamp søndag.

Det tok lang tid før de finske gjestene virkelig våknet på besøk hos Færøyene. Hjemmelaget tok føringen ved Christian Holst etter 41 minutter, men deretter skulle mye handle om Finland.

Rosenborg-angriper Riski ordnet først 1-1 etter 53 minutter. Deretter vartet han opp med 2-1-scoringen som fullbyrdet snuoperasjonen med et snaut kvarter igjen av kampen. Roman Eremenko fastsatte sluttresultatet til 3-1.

Riski ser med andre ord ut til å skulle bli svært viktig for Finland i tiden framover. Så langt i eliteserien denne sesongen har han notert seg for seks scoringer for RBK. Finland øyner en god mulighet til å ta seg til EM-sluttspillet i Frankrike i 2016.

I de øvrige kampene i EM-kvalifiseringsgruppe F vant Romania 1-0 over Hellas i Piraeus, mens Nord-Irland slo Ungarn 2-1 i Budapest. Dermed ble det borteseier i alle tre kamper.