STJERNE: Stevan Jovetic  er den store stjerna på Montenegros landslag. (AP Photo/Bogdan Maran)
STJERNE: Stevan Jovetic  er den store stjerna på Montenegros landslag. (AP Photo/Bogdan Maran)

Dramatikk i EM-Kvalifiseringen

Rekdal håndplukket Montenegro, Hviterussland og Jokerit som vinnere på mandag. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

MONTENEGRO - MOLDOVA (EM KVALIK) H: 1,40 U: 3,75 B: 6,45
Montenegro gjorde det bra i VM-kvalifiseringen og endte på tredjeplass i gruppa bak England og Ukraina, men foran Polen, Moldova og San Marino. Da vant Montenegro 1-0 over Moldova borte, men tapte hele 2-5 i returoppgjøret på hjemmebane. Stjernen på laget er Manchester Citys Stevan Jovetic, men det er allsidig klubb-bakgrunn i stallen. Montenegro har ikke spilt treningskamp siden mai, da spilte de 0-0 mot Iran i irans VM-oppkjøring. Moldova kom ti poeng bak Montenegro i VM-kvalifiseringsgruppa. De tapte 0-1 for Ukraina i treningskamp i forrige uke. Her har Montenegro en ypperlig mulighet til å revansjere 2-5 tapet fra oktober 2013.

LUXEMBURG - HVITERUSSLAND (EM KVALIK) H: 6,20 U: 3,50 B: 1,45
Luxemburg kom sist i sin VM-kvalifiseringsgruppe bak Russland, Portugal, Israel, Aserbadjan og Nord-Irland. De skapte problemer for Nord-Irland og Aserbadjan, men havnet sist med seks poeng. De møtte Italia til VM-oppkjøringskamp i mai og spilte 1-1. I treningskampen før tapte de 1-5 for Belgia. Hviterussland tok bare fire poeng i sin VM-kvalifiseringsgruppe, men det var en femlagsgruppe med Spania, Frankrike, Finland og Georgia. De to førstnevnte dominerte gruppa totalt. Hviterussland vant 6-1 over Tadjikistan i forrige uke. De er klare favoritter her.

JOKERIT - HC SOCHI (KHL) H: 1,50 U: 4,15 B: 4,15
Det finske storlaget Jokerit har forlatt den finske serien for medlemskap i KHL. De starter med tre hjemmekamper, og vant 3-2 over Lokomotiv i den første kampen, før de fulgte opp med overtidstap for Dinamo Riga. HC Sochi er nystartede denne sesongen og spiller i OL-hallen Bolshoy Ice Dome. De tapte 2-3 for Patrick Thoresens SKA St. Petersburg i første og eneste seriekamp hittil. Finnene er favoritter i tredje hjemmekamp på rad.