Olimb offer for hockey-overfall

– Han ble vel sur for at de lå under, sier Mathis Olimb.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se alt av engelsk fotball
direkte — Klikk her

Det var ikke vakkert da Mathis Olimb gikk i bakken i den tredje perioden av CHL-kampen mellom Frölunda og østerrikske Villach.

Brock McBride hadde tydeligvis fått nok av Frölundas dominans. På stillingen 4-1 til svenskene reagerer McBride hardt på en tøff takling fra Olimb.

Først dro han den norske landslagsspilleren ned, før han fulgte opp med en rett høyre som sendte Olimb i isen.

Når nordmannen først var nede på isen fulgte kanadieren opp med et par ytterligere slag mot hodet.

– Hva holder han på med? Skal han slå i stykker nordmannen? spurte SVTs kommentatorer.

– Jeg var helt uforberedt

McBride fikk matchstraff, mens Olimb så ganske medtatt ut etter den røffe behandling.

Mathis Olimb ble liggende en stund på isen før han fikk hjelp i garderoben. Det går imidlertid bra ifølge spilleren selv.

– Han ble vel sur for at de lå under. Det skjer dessverre at dårlige spillere mister humøret. Jeg taklet ham mot vantet, det ser det ikke ut som han tålte. Jeg var helt uforberedt da han slo meg ned bakfra. Han kastet hanskene og fortsatte og så da jeg lå nede. Jeg kjente meg halvveis utslått, men fikk opp guarden, sier Olimb ifølge Expressen.

– Jeg fikk et sår på leppen og har litt vondt i kjeven, ellers er det ingen fare. Hadde det vært en avgjørende stilling i en viktig kamp hadde jeg kommet tilbake og spilt.

– Spiller med blink på ryggen

Mathis Olimb var Frölundas poengkonge i Champions Hockey League forrige sesong, og stod med tre målgivende pasninger og en scoring i kampen da det klikekt for McBride.

– Det er ikke hyggelig, og det er den andre kampen på rad at toppscoreren vår bli angrepet, sier Frölunda-trener Roger Rönnberg til SVT ifølge Sportbladet.

Lagenes toppscorere spiller med teksten «top scorer» på ryggen istedet for et nummer.

Det gjør de til lette mål for kamplystne motstandere.

– Det har absolutt med det å gjøre. Gutta på laget tuller med at det er som å spille med en blink på ryggen. Det er så tydelig at til og med spillere med begrenset spilleforståelse rekker å se hvem som er den beste spilleren, sier Rönnberg.