Kaia Huuse deler fortsatt hus med Jan Eggum

Etter 16 år som kjærester og med to barn sammen, er det ikke bare å flytte fra hverandre.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I sommer ble det kjent at artistparet Kaia Huuse (40) og Jan Eggum (62) hadde gjort det slutt. Paret har vært sammen i 16 år og har to barn sammen. 

Huuse har fått seg leilighet i Stockholm etter bruddet, men sier til TV 2 at hun og Eggum fortsatt er litt samboere.

– Vi gjør det litt sånn originalt på den måten. Men slik får barna ett hjem, og så kan vi flytte litt inn og ut. Man skal jo tenke på barna først, så da gjør vi det, sier Huuse til TV 2.

Vi møter artisten torsdag kveld i villaen til Aschehoug forlag i Oslo. Hun har blitt bedt om å komme å synge i anledning krimdronningen Unni Lindells boklanseringsfest.

Lindell ga forrige uke ut sin 10. bok om etterforsker Cato Isaksen.

– Unni har jo vært barnepike for meg da jeg var liten, så jeg kjenner henne godt, sier Huuse.

Huuse kom i sommer ut med et nytt album for barn, kort tid etter at hun kunngjorde bruddet med Eggum. Huuse som ofte har blitt omtalt som «dama til Eggum», virker ved godt mot etter bruddet og ser lyst på singeltilværelsen.

– Det er helt strålende, det, smiler Huuse.

Artisten bor nå mest i Stockholm, hvor hun trives veldig godt. Det tidligere paret ser fortsatt mye til hverandre og samarbeider både profesjonelt på scenen og privat med barna.

– Det er ikke noe problem. Vi er på ferie sammen også, så det går helt fint, forsikrer Huuse.

I 2003 opptrådte hun sammen med Eggum i forestillingen «Mann av Huuse». I likhet med Eggum har hun mottatt en Spellemannspris i viseklassen i 2004.

Inne på Aschehougs villa tar Huuse mikrofonen, helt alene og uten mann, og synger for de rundt 100 spesielt inviterte menneskene på Lindells boklanseringsfest denne torsdagen.