Buffon: – Planla ikke å bli kjent for syngingen

Gianluigi Buffon har fått mye oppmerksomhet for måten han synger Italias nasjonalsang på.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se alt av engelsk fotball
direkte — Klikk her

Firenze (TV 2): Når Italia spiller landskamp, er det ikke uten grunn at TV-kameraene zoomer inn på Gianluigi Buffon.

Javisst er han kaptein og keeper, men også den engasjerte og følelsesmessige fremførelsen av nasjonalsangen er blitt en stor del av varemerket til italieneren.

– Særlig i utlandet legger jeg merke til at det er mange personer, både de som jobber med dette og supportere, som forteller meg at de blir rørt av måten jeg synger og tolker nasjonalsangen på, sier Buffon til TV 2 i Firenze lørdag.

Men ifølge landslagskeeperen selv er det ikke påtatt for å selge seg inn til supportere.

– Ja, det har gitt meg suksess, selv om det ikke var derfor jeg gjorde det. Etter min mening, når alt kommer til alt, er det som man gir til andre i slike øyeblikk noe man ikke har forberedt. Det er noe som du har inni deg, som du på denne måten klarer å vise på utsiden, å uttrykke. For meg vil det alltid være en stor ære å representere landet mitt, forteller Buffon, som også har en personlig tilknytning til sangen.

– Jeg kjenner til mitt lands historie, og måten man synger nasjonalsangen på har gjerne sammenheng med det. Da føler man seg litt mer involvert følelsesmessig.

Buffon har tidligere fortalt at han tenker på familien sin mens han synger.

– Jeg mistet to oldeforeldre under andre verdenskrig og dette er min måte å anerkjenne dem på - anerkjenne hvor mye de betyr for meg.