Ryder Hesjedal først opp monsterstigning - uten motor!

Kanadieren vant Vueltaens 14. etappe, bare dager etter beskyldninger om at han hadde motor på sykkelen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se alt av engelsk fotball
direkte — Klikk her

Ryder Hesjedal har lagt kontroversene om motor på sykkelen bak seg.

Norsk-kanadieren syklet først over mållinjen på toppen av monsterstigningen som avsluttet Vuelta a Espanas 14.etappe.

–– Dere kan være helt sikker på at sykkelen blir sjekket med røntgenapparater som kan stråle gjennom alt, utbrøt Christian Paasche på TV 2s direktesending.

Hesjedal lå i en 13-mannsgruppe som startet stigningen opp til Valle de Sabero med nesten fem minutters margin til hovedfeltet.

Den åtte kilometer lange stigningen hadde en gjennomsnittlig stigningsprosent på 7,5 prosent. I den skjulte det seg to avslutningskilometer der stigningen var så høy som 19,5 prosent.

Så ut til å ha brent kruttet for lenge

Hesjedal så ut til å ha brent kruttet for tidlig da han rykket tidlig i den bratteste delen av løpet og Tinkoff-Saxo-rytter Oliver Zaugg syklet forbi.

Hesjedal hadde imidlertid spart på kreftene og med 300 meter igjen kunne det se ut som han hadde fått en motor på sykkelen sin. Han dundret nemlig forbi Zaugg og kunne knytte neven i triumf over målstreken.

Det ble hevdet at Hesjedal hadde motor på sykkelen etter at sykkelhjulet fortsatte å gå rundt etter en krasj på en tidligere etappe. Det ble naturlig nok avfeid som tull og tøys.

– Jeg har sett overskriftene i nyhetene. Jeg synes det er latterlig. Det er nesten ikke verdt å snakke om, sa Hesjedal selv om påstandene.

Valverde sammenlagttaper

Lenger bak kjempet sammenlagtkanonene om sekundene i sammendraget.

Toer sammelagt før etappen, Alejandro Valverde, rykket tidlig i den stupbratte bakken, men fikk antakelig kjenne melkesyren for tidlig.

Dermed syklet Alberto Contador (Tinkoff-Saxo), Joaquin Rodriguez (Katjusja) og etterhvert også Chris Froome (Sky) forbi.

Froome tjente noen sekunder på Contador og er nå 1.13 bak i sammendraget, samtidig som Contador økte med 22 sekunder til Valverde.

«El pistolero» leder nå med 42 sekunder til Valverde.