Skadet Ødegaard uaktuell til Italia-kampen

Men Mats Møller Dæhli er trolig i trening igjen søndag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se alt av engelsk fotball
direkte — Klikk her

Det norske fotballandslaget, med landslagssjef Per-Mathias Høgmo i spissen, holdt pressekonferanse i Oslo sentrum lørdag klokken 16.50.

Se pressekonferansen øverst!

Der ble det blant annet opplyst om endringer i spillertroppen, der Vikings André Danielsen er kalt inn som erstatter for skadede Martin Linnes og Vegar Eggen Hedenstad.

Forut for pressekonferansen ble det også spekulert i at 15 år gamle Martin Ødegaard vil bli kalt inn, ettersom Mats Møller Dæhli skadet seg i treningskamp mot England onsdag, men Ødegaard som selv fikk seg en smell mot Portugal for U21-landslaget er ikke med.

– Det er sånn at han våknet opp etter kampen mot Portugal med en skade, som gjør at han nå er tatt ut av trening de kommende dagene. Derfor ble det ikke aktualisert nå hvorvidt vi tok ham med eller ikke, sa Per-Mathias Høgmo lørdag.

Les også: Derfor ble ikke Ødegaard med i landslagstroppen

Om Mats Møller Dæhli: – Det ser bra ut
Landslagssjefen understreket samtidig at han hadde stor glede av å ha med Ødegaard i kampen mot Emiratene, og at han også ble imponert over ferdighetene han viste for U21-landslaget mot Portugal.

– Det blir en spiller som det blir spennende å følge fremover.

– Hadde han blitt tatt ut om han ikke hadde vært skadet?

– Det blir hypotetisk, for vi fikk den beskjeden. Jeg så kampen og synes det var veldig bra, men da jeg fikk den i går morges og vi undersøkte det så var det ikke noe tema, sa Høgmo.

Høgmo oppdaterte også rundt skaden til Møller Dæhli, som er en slagskade.

– Forhåpentligvis er han i trening i morgen og kan være klar til kamp. Vi skal ikke friskmelde ham endelig, men det ser bra ut så langt, sa landslagssjefen.

Cardiff-spilleren selv er også klar på at han skal bidra mot Italia tirsdag.

– I mitt hode så spiller jeg kampen. Det har jeg begynt å forberede meg på. Man vet jo aldri, men jeg håper veldig på det, sa Mats Møller Dæhli selv.

Johansen: – Ødegaard kan nå så langt han vil
Også de andre landslagsspillerne ble spurt ut om Martin Ødegaard.

– Vi må huske på at han bare er 15 år. Det har vært mye for ham i det siste. Det er klart at han sikkert har veldig lyst til å komme hit, men jeg stoler på at Per-Mathias og de har kontroll på det der, sa Stefan Johansen.

Celtic-proffen var en av de beste på Strømsgodset-laget da unge Ødegaard for første gang fikk muligheten til å trene med A-laget.

– Når du kommer opp på det som var Norges beste lag og bidrar på trening som 14-15-åring, da sier det seg selv at du har mye talent i deg. Han har fått mye «hype» og nå får folk øynene opp for ham. Det er en spiller som kan nå så langt han vil, sa Johansen.