Luke Shaw (t.v.) har ikke engelsk fotballhistorie som sitt sterkeste felt, skal vi tro Frank Lampard.
Luke Shaw (t.v.) har ikke engelsk fotballhistorie som sitt sterkeste felt, skal vi tro Frank Lampard.

– Luke Shaw visste ikke hvem Tony Adams var

Det sier i alle fall Frank Lampard.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se alt av engelsk fotball
direkte — Klikk her

Luke Shaw er et av Englands største forsvarstalenter. I sommer punget Manchester United ut 310 millioner kroner og gjorde 19-åringen til tidenes dyreste tenåring.

Den lovende venstrebacken har imidlertid ikke spilt en offisiell kamp for rødtrøyene ennå på grunn av en skade. Manager Louis van Gaal har også uttrykt bekymring over Shaws fysiske form

Nå er det kanskje flere som uttrykker bekymring for Shaws kunnskap til legendariske engelske fotballspillere - i alle fall i fotballgale England.

Visste ikke hvem Adams var
Under VM i Brasil i sommer skal nemlig Frank Lampard ha blitt forbløffet under en samtale med unggutten. Ifølge Daily Mail sier Lampard at Shaw ikke var klar over hvem den tidligere Arsenal- og England-kapteinen Tony Adams var. 

– Jeg hadde en liten samtale med Luke Shaw, og jeg nevnte Tony Adams. Han så ikke ut til å vite hvem jeg pratet om, sier Lampard, som ga seg på landslaget etter VM i Brasil.

– Jeg spurte om han fleipet med meg. Han spurte «hvem spilte han for?» Da skjønte jeg at det var på tide å gi seg på landslaget.

Til Shaws forsvar var han to måneder fra å fylle tre år da Adams løftet ligatittelen med Arsenal for andre gang i 1998.

Arsenal-legende
Adams' minneverdige karriere har gjort ham til en av de største heltene i engelsk fotballhistorie gjennom tidene. Midtstopperen vant ligaen fire ganger med sitt kjære Arsenal. I tillegg vant han FA-cupen tre ganger og Ligacupen to ganger. I 1994 vant Adams også cupvinnercupen med London-klubben

Han stoppet på imponerende 669 kamper for Arsenal - nest mest i klubbens historie. På landslaget, der han i lengre tid hadde kapteinsbindet rundt armen, endte det med 66 kamper og fem scoringer for Adams.