ETTERTRAKTET SPANJOL: Juan Mata ble hentet til Manchester United for i overkant av 350 millioner kroner. Nå kan han være på vei bort dersom Juventus får viljen sin.
ETTERTRAKTET SPANJOL: Juan Mata ble hentet til Manchester United for i overkant av 350 millioner kroner. Nå kan han være på vei bort dersom Juventus får viljen sin.

Fotballryktene: – Juventus vil hente Juan Mata

Mens Arsenal jakter på Ronny Deilas forsvarer. Få ryktene her!

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se alt av engelsk fotball
direkte — Klikk her

Det er 146 dager igjen til overgangsvinduet igjen åpner.

Da er det på tide å begynne å spekulere i hvem som kommer til å flytte på seg før innspurten i de store ligaene i Europa.

Manchester United har kjøpt seg et angrep som skremmer livet av de fleste forsvarsrekkene i verden. Kjøpene av Ángel Di Maria og Radamel Falcao har forsterket et angrep allerede fylt med verdensklasse. Men som også Paul Scholes har uttrykt «bekymring» for, er det ikke plass til alle stjernene. En av spillerne som må kjempe for plassen er Juan Mata. Den spanske ballvirtuosen, som kom til Manchester United fra Chelsea midtveis i fjorårssesongen, må kjempe hardt for ikke å lide samme skjebne som han gjorde under José Mourinho i Chelsea. Ifølge Daily Mirror skal Juventus være villige til å teste Manchester Uniteds vilje til å holde på Mata i det kommende overgangvinduet. Dem regjerende Serie A-mesteren vil følge Mata tett og gjøre et fremstøt dersom de avanserer i Mesterligaen. Der vil Mata være spilleberettiget siden Manchester United ikke klarte å kvalifisere seg.

Ett av navnene som blir jevnlig nevnt som en mulig løsning påManchester Uniteds midtbanebaneproblem er Kevin Strootman. Den nederlandske Roma-spilleren er verdsatt til rundt 250 millioner kroner og skal være interessert i en overgang til Premier League i januar. Det skriver Daily Mirror. Strootman knyttet seg nylig til det samme agentselskapet som var involvert i Robin van Persies overgang til Manchester United fra Arsenal.

Mange Arsenal-supportere hadde nok ønsket at Arsène Wenger hentet en midtstopper på deadline day for bedre bredde i stallen. «Gunners» endte opp med å signere Danny Welbeck - nemlig ingen midtstopper. Nå ser det ut til at Wenger er klar til å hente forsterkninger i januar. Rødtrøyene henvendte seg til Celtic for å forhøre seg om Virgil van Dijk på deadline day, men interessen kom for sent. Daily Mail melder nå ha Arsenal vil fortsette å holde Ronny Deilas forsvarer under tett oppsyn det neste halvåret med en overgang i januar i bakhodet.

En annen spiller som kan bli løsningen for Wenger er PSGs Adrien Rabiot. 19-åringen har nylig avslått et forslag om forlenget kontrakt med den franske hovedstadsklubben, og er uten kontrakt ved utgangen av sesongen. Arsenal og Chelsea skal begge være interessert i midtbanespilleren som også kan spille midtstopper. Det skriver Daily Express

Ifølge samme avis kommer Manchester United og Liverpool til å måtte utkonkurrere Borussia Mönchengladbach i kampen om signaturen til den ettertraktede midtbanespilleren Christoph Kramer. 23-åringen har ett år igjen av kontrakten med Bayer Leverkusen, men Mönchengladbach skal være villige til å punge ut for spilleren allerede i januar for å hindre andre klubber i å snappe ham opp.

Inter-spiller Freddy Guarin var på vei bort fra klubben i sommerens overgangvindu. Tottenham var interessert i å hente Guarin i en avtale der Roberto Soldado gikk andre veien, men det ble aldri noe av en overgang. Nå kan det se ut som den colombianske midtbanespilleren forsvinner i januar. Ifølge Talksport vurderer Real Madrid å trappe opp jakten på 28-åringen. Guarin skal være verdsatt til 120 millioner kroner og har tre år igjen av kontrakten med Inter. Chelsea skal også ha vist interesse for Serie A-spilleren.

Samtidig skriver Talksport at Inter forsøkte å sikre seg forsterkninger på deadline day uten å lykkes. Spilleren det er snakk om er Liverpools Fabio Borini. Italieneren var også nær en avtale med QPR, men overgangen strandet på grunn av urimelig høye lønnskrav.