FRISTEN NÆRMER SEG: Magnus Carlsen har ennå ikke signert VM-kontrakten. FIDE har lagt fristen til 7. september.
Foto: Stringer / NTB scanpix
FRISTEN NÆRMER SEG: Magnus Carlsen har ennå ikke signert VM-kontrakten. FIDE har lagt fristen til 7. september. Foto: Stringer / NTB scanpix

Konkurrentene til Carlsen: – Signér kontrakten!

Den regjerende verdensmesteren har én dag på seg før VM-kontrakten må signeres.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se alt av engelsk fotball
direkte — Klikk her

Magnus Carlsen har én dag på seg før han må signere VM-kontrakten. Da TV 2 snakket med manager Espen Agdestein fredag, hadde team Carlsen ennå ikke tatt en beslutning.

– Det har vært fokus på turneringen, men det er klart det har vært umulig å ikke tenke på det. Nå blir det en oppsummering. Vi får se hva som skjer.

Konkurrentene til Carlsen i Sinquefield Cup håper nordmannen signerer.

– Det er selvfølgelig vanskelig å si hva han bør gjøre - jeg er ikke i hans posisjon - men som verdensmester ville jeg ha prøvd å forsvare tittelen. Jeg håper det blir en VM-match, sier mannen som spilte remis mot Carlsen fredag, Levon Aronian.

– Jeg ville nok ha spilt matchen. Det blir veldig vanskelig å komme tilbake til VM etterpå hvis han ikke spiller nå, mener Fabiano Caruana.

– Jeg vil ikke gi han noe tips den ene eller andre veien. Han har et bra team rundt seg som gir ham gode råd, men som verdensmester burde han kanskje bevise at han er den sterkeste, sier Veselin Topalov, som møter 23-åringen på Sinquefield Cups siste dag lørdag.

Ifølge Agdestein er det imidlertid også mye som taler mot å spille en VM-match under de nåværende forholdene.

– Det har vært kort tid for Magnus å tenke på dette. Det ble først klart etter valget under OL at det skal være i Sotsji, og så har vi prøvd å få flyttet det til et annet sted og utsatt det til et senere tidspunkt, uten å ha blitt hørt av FIDE. Magnus fikk først beskjed etter at han kom til USA at deadline ville være under turneringen. Det er en krevende situasjon i Russland og Ukraina, og det er opplagt at Sotsji ikke er et optimalt sted å ha en VM-match.

– Men det å spille en VM-match er det største for en sjakkspiller, så det er klart han ønsker det, avslutter Carlsen-manageren.