IMPONERER I USA: Nordstrand-spiller Viktor Durasovic (17) kom seg til semifinale i double i US Opens juniorklasse FOTO: Espen Hildrup
IMPONERER I USA: Nordstrand-spiller Viktor Durasovic (17) kom seg til semifinale i double i US Opens juniorklasse FOTO: Espen Hildrup

Ingen US Open-finale for norske Viktor (17)

Viktor Durasovic røk ut i semifinalen av double-turneringen for juniorer.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se alt av engelsk fotball
direkte — Klikk her

Viktor Durasovic og rumenske Nicolae Frunza tapte 4-6 og 3-6 i sett mot det brasilianske paret Rafael Matos og Joao Menezes i semifinalen av double-turneringen for juniorer under US Open.

Dermed ble det ingen finale for 17-åringen i den prestisjetunge turneringen.

Durasovic og Frunza gjore kun to upressede feil, og ble på ingen måte utspilt av sine brasilianske motstandere.

De ble imidlertid et nummer for store.

Sportssjef i Tennisforbundet, Øyvind Sørvald, var full av lovord om Durasovics prestasjon før semifinalen.

– Det er kjempestort. Dette er noe av det største vi har sett i norsk tennis. Jeg synes det er interessant å se at han tar dette nivået og bekrefter talentet han har, sa Sørvald til TV 2.

I single-turneringen for juniorer røk Durasovic ut i første runde, etter å ha imponert i kvalifiseringskampene.

Durasovic, som har bosniske foreldre, er regnet som Norges kanskje største tennistalent. I 2013 ble han kåret til årets norske tennisspiller. Ifølge Sørvald kan vi vente oss store ting av Durasovic i fremtiden.

– Han stiller enorme krav til seg selv. Han er en kar som virkelig vil bli tennisspiller. Han er ekstrem, kanskje litt for tøff mot seg selv til tider. Han har evnen til å trene og jobbe hardt. Han har egenskapene som er viktige, og han er forberedt på å legge ned det som trengs for å bli en internasjonal spiller på sikt, sier sportssjefen.

Durasovic er for øyeblikket ranket som nummer 1270 i verden, men har noen år igjen før han når toppen som tennisspiller. 

Gjennomsnittsalderen for topp 100 i verden er ifølge tennisforbundets sportssjef 26-27 år.