IMPONERER I USA: Nordstrand-spiller Viktor Durasovic (17) skal er klar for semifinale i double i US Opens juniorklasse. FOTO: Espen Hildrup
IMPONERER I USA: Nordstrand-spiller Viktor Durasovic (17) skal er klar for semifinale i double i US Opens juniorklasse. FOTO: Espen Hildrup

Viktor (17) skal spille semifinale i US Open

– Noe av det største vi har sett i norsk tennis, sier sportssjef Øyvind Sørvald til TV 2.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se alt av engelsk fotball
direkte — Klikk her

Mens Roger Federer og Novak Djokovic stjeler showet i US Open, er det en nordmann som imponerer stor i kulissene.

Viktor Durasovic (17) spilte seg natt til fredag til semifinale i double sammen med rumenske Nicolae Frunza i US Opens juniorklasse.

– Det er kjempestort. Dette er noe av det største vi har sett i norsk tennis. Jeg synes det er interessant å se at han tar dette nivået og bekrefter talentet han har, sier Øyvind Sørvald til TV 2.

Imponerte mot toppspillere
Han er sportssjef i Norges tennisforbund og er strålende fornøyd med 17-åringens prestasjoner i USA. Sørvald var selv på plass i New York da Durasovic spilte i singelturneringen - der røk tennistalentet ut i første runde.

– Han var fantastisk i de to kvalifiseringskampene. Så spilte han første runde, men var ikke helt på topp. Han var ikke fornøyd med den kampen, sier Sørvald.

Da klaffet det langt bedre i double. Serven og samspillet mellom Durasovic og Frunza begynte å sitte - det ga avansement fra den første runden. I den andre runden ble det «walk over» mot turneringens toppseedede par grunnet skade på en av motstanderne. 

I kvartfinalen slo Durasovic og Frunza til med en solid seier (7-6, 6-4) mot en amerikansk-nederlandsk duo som var femteseedet. Nå venter semifinale mot brasilianerne Rafael Matos og Joao Menezes fredag.

– Det å vinne mot verdens beste juniorer – da spiller du god tennis, sier Sørvald.

Norges høyest rankede tennisspiller gjennom tidene, Christian Ruud, er imponert over det Duarsovic leverer i US Open.

– Det er et ekstremt bra nivå over juniortennisen om dagen. Dette er sterkt gjort av Viktor, og viser at han nivåmessig ikke er langt unna det aller beste i verden i sin aldersklasse, sier Christian Ruud til tennis.no.

MÅ FÅ TID: Sportssjef Øyvind Sørvald mener at Viktor Durasovic (17) har talentet til å lykkes på seniornivå, men steget opp er ikke gjort over natten. FOTO: Espen Hildrup.
MÅ FÅ TID: Sportssjef Øyvind Sørvald mener at Viktor Durasovic (17) har talentet til å lykkes på seniornivå, men steget opp er ikke gjort over natten. FOTO: Espen Hildrup.

– Kanskje litt for tøff mot seg selv
Durasovic, som har bosniske foreldre, er regnet som Norges kanskje største tennistalent. I 2013 ble han kåret til årets norske tennisspiller. Ifølge Sørvald kan vi vente oss store ting av Durasovic i fremtiden.

– Han stiller enorme krav til seg selv. Han er en kar som virkelig vil bli tennisspiller. Han er ekstrem, kanskje litt for tøff mot seg selv til tider. Han har evnen til å trene og jobbe hardt. Han har egenskapene som er viktige, og han er forberedt på å legge ned det som trengs for å bli en internasjonal spiller på sikt, sier Sørvald.

Tennistalentet bor for øyeblikket i Spania, der han har en spansk trener, men er jevnlig hjemme i Norge for å trene med landslaget og holde tritt med studiene på Norges Toppidrettsgymnas (NTG). 

– Det som er litt morsomt er at hver gang jeg ser ham, så ser jeg at han har utviklet seg. Vi har stor tro på ham i årene som kommer. Er man bra som junior, så er det en indikasjon på at man kan nå et høyt nivå som senior, sier Sørvald.

Men sportssjefen er klar på at steget fra junior- til seniorklassen er stort. Kanskje større enn det har vært de siste årene.

– Gjennomsnittsalderen på topp 100 i verden er 26-27 år. Viktor er 17 nå. Før gikk overgangen på et år eller to. Nå må man være klar på at det kan ta to til fire år, sier Sørvald.

– Han er god, men må gjøre de rette tingene fremover. Gjengen rundt ham er gode og skjønner hvor vanskelig det er å lykkes i en verdensidrett som tennis.

PS: Durasovic er for øyeblikket ranket som nummer 1270 i verden.