OVERGANG: Harald Reinkind har scoret fire mål på sine tre første kamper for Rhein-Neckar Löwen. Nå skal han spille for tidenes største håndballpublikum. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
OVERGANG: Harald Reinkind har scoret fire mål på sine tre første kamper for Rhein-Neckar Löwen. Nå skal han spille for tidenes største håndballpublikum. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Fra tomme tribuner til verdensrekordpublikum

– Det blir litt annerledes å spille for 40 000 enn 400, sier Harald Reinkind.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se alt av engelsk fotball
direkte — Klikk her

Forrige sesong spilte Harald Reinkind for drøyt 600 tilskuere i snitt i Framohallen for FyllingenBergen. Men ofte var publikumsoppmøtet langt lavere enn det.

Når høyrebacken går på banen for Rhein-Neckar Löwen mot HSV Hamburg lørdag, så gjør han det foran tidenes største håndballpublikum. Det er ventet over 40 000 tilskuere på tribunene.

– Det blir litt annerledes å spille for 40 000 enn for 400. Men det blir kult. Det blir gøy å være en del av en verdensrekord, og forhåpentligvis være på det vinnende laget, sier Reinkind til TV 2.

Spiller på fotballstadion
Det tyske håndballforbundet arrangerer for første gang Håndballens Dag, hvor 80 yngre lag fra hele Tyskland deltar i en turnering. Men selve høydepunktet er bundesligakampen mellom Löwen og HSV.

Kampen blir spilt på Commerzbank-Arena i Frankfurt, hjemmebanen til fotballaget Eintracht Frankfurt.

Stadion er bygget om til håndballarena, og målet har vært å sette ny publikumsrekord.

Den gjeldende rekorden er 36 651 tilskuere, som var på plass da AG København slo Bjerringbro-Silkeborg i Parken i 2011.

Og allerede i starten av uken var det klart at den rekorden blir slått lørdag.

– Vi kommer til å oppleve minst 40 000 tilskuere, sa Arena-manager Patrik Meyer på mandag ifølge Löwens hjemmeside.

Showkamp med norske stjerner
Og midt oppe i dette står to nordmenn. For i tillegg til Harald Reinkind, så er også Bjarte Myrhol på plass for Löwen, som har åpnet sesongen med tre strake seirer.

Löwen fikk en mulighet til å trene i Commerzbank-Arena fredag, men droppet det.

– Gamlegutta sa nei. De gadd ikke kjøre en time til Frankfurt for å trene. Men vi trener ikke i SAP-Arena hvor vi spiller hjemmekampene våre heller. Så vi er vant til å komme til en hall vi ikke trener i, forklarer Reinkind.

Men før alvoret starter, så skal det andre nordmenn i aksjon i Commerzbank-Arena.

Glenn Solberg, Johnny Jensen og Frode Hagen er alle med i en uhøytidelig duell mellom kommentatoren Frank Buschmann og den tidligere håndballstjernen Stefan Kretzschmar.

De to har tatt ut hvert sitt lag med gamle håndballstjerner og kjendiser. Blant de andre på banen er håndballstjernene Jackson Richardson, Lars Christiansen, Stefan Lövgren, Magnus Wislander, Mirza Dzomba, Olafur Stefansson, Christian Schwarzer, Andreas Thiel og Henning Fritz, men også fotballspillerne Christoph Metzelder og Uli Borowka, og trommeslageren i Rammstein Christoph Schneider.

– Det blir veldig kult. Det er mye som skjer hele dagen. Men vi får nok ikke sett så mye av det andre som skjer før alvoret starter. Men hvis det kommer over 40 000 tilskuere, så må det sies å være vellykket. Da mangler bare seieren, sier Reinkind, som har funnet seg godt til rette i Tyskland.

Har fått tillit på banen
– Jeg synes det går fint. Jeg trives veldig bra, og er blitt tatt godt i mot. Jeg snakker ikke flytende tysk ennå, men vi har en lærer som kommer hjem til oss. Mads Mensah Larsen og jeg har nå tyskkurs et par ganger i uken, forteller høyrebacken.

Og på banen har han fått tillit av trener Nikolaj Jakobsen. Da Löwen åpnet sesongen mot Magdeburg, scoret han det viktige 23-21-målet da Espen Lie Hansen & co ble senket 24-23.

– Det var gøy å få komme inn og bidra der. Nikolaj viser at han tør bytte ut de gamle og rutinerte hvis ikke de gjør en god nok jobb, sier Reinkind.

Etter at superlaget til THW Kiel har gått på et par skikkelige smeller i innledningen av sesongen, så kan Löwen få et skikkelig forsprang hvis de fortsetter å vinne.

Forrige sesong vant Kiel Bundesliga på bedre målforskjell enn Myrhol & co.

Derfor er det viktig å slå HSV lørdag.

– Da har vi et godt utgangspunkt når Kiel har tapt to av sine kamper allerede, sier Reinkind.

Löwen har vunnet sine tre første kamper denne sesongen.