TIL ENGLAND? Ronaldinho har et tilbud stående fra Basingstoke Town. AFP PHOTO / Juan Mabromata
TIL ENGLAND? Ronaldinho har et tilbud stående fra Basingstoke Town. AFP PHOTO / Juan Mabromata

Fotballryktene:
– Ronaldinho har fått tilbud fra engelsk klubb

Og Manchester United skal kvitte seg med fem mann.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se alt av engelsk fotball
direkte — Klikk her

Det er 147 dager igjen til overgangsvinduet igjen åpner.

Da er det på tide å begynne å spekulere i hvem som kommer til å flytte på seg før innspurten i de store ligaene i Europa.

En som har vist seg frem på de fleste store arenaer, men som aldri har fått sjansen i England er Ronaldinho. Nå kan han få den muligheten. 34-åringen er kontraktsløs, og det er ventet at han ender opp i USA eller finner seg en ny klubb i Brasil. Men han kan også ende opp i England. Basingstoke Town har kommet med et ambisiøst tilbud til den brasilianske veteranen, skriver Basingstoke Gazette. Klubbens markedsdirektør Simon Hood bekrefter at de har vært i kontakt med hans agent og bror Roberto de Assis, og mener det vil være en ypperlig mulighet for Ronaldinho til å bli kjent med engelsk fotball. Klubben vil for øvrig dekke reisekostnader til England og boutgifter for spilleren som har 97 landskamper for Brasil.

Louis van Gaal er ikke helt fornøyd med sommerhandlingen. Manchester United-sjefen stoppet på drøyt 1,6 milliarder i utlegg, og tar du med kjøpet av Juan Mata i januar, så er klubben tett på to milliarder kroner i spillerkjøp i 2014. Men van Gaal vil gjerne passere tomilliardersgrensen på egen hånd. Derfor planlegges nå nye kjøp i januar. Kevin Strootman fra Roma er en gjenganger på ønskelisten til van Gaal, mens Mats Hummels skal ha vært førstevalget i midtforsvaret, skriver The Times. Men ifølge The Telegraph så skal Manchester United-sjefen ha innsett at første mulighet for å hente Hummels blir i januar 2016.

Men med begrensninger for hvor mange spillere en kan benytte i Premier League og i Europa, for dem som er med der, så må det nødvendigvis noen ut for at van Gaal skal få fortsette sin ville handling. Daily Express skriver at fem spillere kan risikere å bli lagt ut for salg i januar ettersom kontraktene deres går ut til sommeren, og de ikke er i van Gaals fremtidsplaner. De fem er AndersonMichael CarrickTom CleverleyDarren Fletcher og Ben Amos.

Det belgiske vidunderbarnet Zakaria Bakkali har bestemt seg for at han i en alder av 18 år er klar for større utfordringer enn han kan få i PSV Eindhoven. Kantspilleren skal ha takket nei til en ny kontrakt med den nederlandske storklubben, og er dermed bosmanspiller neste sommer. Mye tyder derfor på en auksjon i januar, hvor PSV håper flest mulig toppklubber melder sin ankomst. Ifølge Daily Express er Arsenal, Chelsea, Liverpool og Manchester United alle interessert.

Arsenal-manager Arsene Wenger satt som et spørsmålstegn og spurte «who?» da han ble konfrontert med at klubben hadde vært i kontakt med Nikola Zigic om en overgang. Nå uttaler Zigic til Internationanl Business Times at han var i samtaler med The Gunners helt til siste slutt av overgangsvinduet, og at det til slutt sto mellom ham og Danny Welbeck. Dessverre for den 33 år gamle serberen falt valget på ti år yngre Welbeck. Men han gir ikke opp, for interessen er stor for mannen som har vært i fotballens skyggedal siden 2006.

Julian Draxler var det heteste objektet for Arsenal i januar i år, og det kan han igjen bli når kalenderen for 2014 skal kastes. TalkSPORTs bundesligaekspert Olly Knaack hevder at 20-åringen har en klausul i kontrakten sin med Schalke 04 som gjør det mulig for ham å forlate klubben neste sommer. Og da kan The Gunners komme til å gjøre et fremstøt i januar for å komme en mulig budkrig i forkjøpet.

Hørt om Sulley Muniru? Vel, det er lillebroren til Sulley Muntari. Men i motsetning til storebror, så er han døpt Sulley, mens Muntari egentlig heter Suleyman. Som sin bror er Muniri ganske ok til å spille fotball. Nå er 21-åringen den rumenske klubben CFR Clujs heteste salgsobjekt, og Mikael Dorsins gamle klubb er nå så langt inne i gjeldsjungelen at de må få inn kapital. Ifølge Ghana Soccernet så er Udinese, Genoa og Cagliari alle interessert i den offensive midtbanespilleren.

Du trenger ikke alltid så mye tid for å gjøre deg bemerket i Premier League. 18 år gamle Rolando Aarons har spilt 39 minutter for Newcastle denne sesongen, og nå skal han være på ønskelisten til både Manchester City og Liverpool, skriver Daily Star.

En ting er helt sikkert. Det kommer ikke til å være kjedelig å være Leeds-supporter så lenge Masimo Cellino styrer klubben. Italieneren har allerede sparket sin første manager for sesongen, og gir seg neppe med det. Nå kan Carlos Queiroz bli nestemann som prøver seg på Elland Road. Den tidligere Manchester United-treneren var landslagssjef for Iran under VM, men er nå aktivt jobbsøkende. Han skal være interessert i å se hvor lenge han kan holde Cellino fornøyd, skriver Daily Mirror.