OVERLEGENT: Seattle Seahawks' Ricardo Lockette avslutet festkvelden med en touchdown i 36-16-seieren over Green Bay Packers. (AP Photo/Scott Eklund)
OVERLEGENT: Seattle Seahawks' Ricardo Lockette avslutet festkvelden med en touchdown i 36-16-seieren over Green Bay Packers. (AP Photo/Scott Eklund)

Seahawks åpnet sesongen med knallsterk seier

Den regjerende Super Bowl-mesteren slo Green Bay Packers.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se alt av engelsk fotball
direkte — Klikk her

Seattle Seahawks-Green Bay Packers 36-16

Med ligaens mest høylydte publikum i ryggen startet NFL-sesongen på best mulig vis for Seattle Seahawks natt til fredag.

Suverene i sesongåpningen
Den regjerende Super Bowl-vinneren kjørte over Green Bay Packers og har nå vunnet 18 av de siste 19 hjemmekampene med til sammen 557-253. Det gir en gjennomsnittlig seiersmargin på imponerende 16,1.

Nå håper Washington-laget å klare den vanskelige oppgaven det er å forsvare Super Bowl-trofeet. Sist det ble gjort var i 2004 og 2005 av New England Patriots.

– Dette var en virkelig god start for oss, sier Seahawks-trener Pete Carroll på pressekonferansen etter storseieren. 

Smertefullt tap
Selv om Packers fikk kampens første touchdown da John Kuhn kjempet seg gjennom Seahawks-forsvaret, var det vertskapet som dominerte mot gjestenes svake forsvar.

BEAST MODE: Running back Marshawn Lynchble kampens store spiller med to touchdowns da Seattle Seahawks staret jobben med å forsvare Super Bowl-trofeet.   Otto Greule Jr/Getty Images/AFP
BEAST MODE: Running back Marshawn Lynchble kampens store spiller med to touchdowns da Seattle Seahawks staret jobben med å forsvare Super Bowl-trofeet. Otto Greule Jr/Getty Images/AFP

Anført av den meget friske running backen Marshawn Lynch dro Seahawks fra. 28-åringen med kallenavnet «Beast Mode» løp til sammen 110 yards med ballen og noterte seg for to touchdowns i det som til slutt endte med 36-16-seier.

– Det var lett å se at vi var det mest fysiske laget i dag - både offensivt og defensivt. Jeg så at det som visst nok skal være ligaens beste spillere ikke ville takle Marshawn Lynch, sier Seahawks-forsvarer Michael Bennett ifølge ESPN

Stemningen i Packers-leiren var ikke god etter nederlaget. Forsvarer Mike Daniels forsøkte å sette ord på det hele etter kampen.

– Man får vanlige tankevekkere, og man får tankevekkere fra en sersjant som sparker deg ut av sengen. Jeg tror vi akkurat ble sparket ut av sengen og ned på et sementgulv - det gjør vondt, sier Daniels.

Skader for Packers
Tapet var tungt å svelge for Packers, men det ble ikke noe bedre av at to av lagets nøkkelspillere pådro seg skader. Running back Eddie Lacy måtte forlate banen med en hjernerystelse og har nå ti dager på å bli klarert til neste kamp.

Tackle Bryan Bulaga pådro seg en kneskade i den første omgangen, men det skal ikke være alvorlig. Bulaga mistet hele 2013-sesongen med en korsbåndskade i det sasmme kneet han skadet i torsdagens kamp.

– Akkurat nå frykter vi ikke en alvorlig skade, sier Packers-trener Mike McCarthy til Packers' hjemmeside.

PS: NFL-sesongen ruller videre med full runde søndag.