S60L er en forlenget utgave av Volvos S60. Den produseres kun i Kina - og til neste år starter eksporten.
S60L er en forlenget utgave av Volvos S60. Den produseres kun i Kina - og til neste år starter eksporten.

Denne Volvoen skal komme fra Kina

Kan bli den første i en strøm av biler.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.
annonse

Etter at de ble overtatt av kinesiske Geely, har det virkelig skjedd mye hos Volvo. Blant annet har det blitt bygget to helt nye Volvo-fabrikker i Kina - og ambisjonen er å vokse kraftig i dette markedet.

Men de kinesiske Volvo-fabrikkene skal ikke bare produsere biler for hjemmemarkedet. Nå bekrefter Volvo for første gang at de planlegger eksport allerede neste år - da skal de begynne å selge Kina-bygde Volvoer i USA.

Pickup på kinesisk - ikke heeelt det du tror

Svært viktig bil

Først ut er modellen S60L, en forlenget utgave av sedanen S60 som i dag er Volvos mest solgte bilmodell i USA.

S60 produseres i Sverige, mens L-utgaven bare skal bygges i Kina. Salgspotensialet for denne bilen er neppe veldig stort i USA, likevel blir den sett på som en svært viktig bil.

Sjekk denne: Kinas dyreste bil

Prøveklut

Dette er nemlig den første Kina-bygde bilen som lanseres i USA. Her vil det ikke minst knytte seg stor spenning rundt kvaliteten. Vil de kinesiske fabrikkene holde samme kvalitetsnivå som de svenske? Og tør/vil amerikanerne kjøpe en bil som er bygget i Kina?

Slik sett er S60L en prøveklut - og kanskje bilen som vil starte en strøm av kinesiske biler til USA. En rekke kinesiske bilprodusenter har planer om å etablere seg på dette viktige markedet. Men så langt har de sittet på gjerdet og ikke tatt sjansen på å være førstemann ut.

Lavere lønninger

Volvo selv legger ikke skjul på at de har langt bedre marginer på en kinesisk-produsert Volvo enn en tilsvarende bil som bygges i Sverige.

Lønnsnivået er mye lavere i Kina. Og hvis man klarer å produsere like effektivt som i Sverige, gir det store gevinster på hver eneste bil. Lykkes de med S60L, er det derfor ventet at flere Volvo-modeller vil følge etter og bli eksportert fra Kina. 

LES OGSÅ: Denne Volvoen er langt hjemmefra

 

Laster inn forumet...