Oilers straffet Tappara etter dramatisk oppgjør i CHL

– Den beste kampen vi har sett i CHL så langt, mener TV 2-ekspert Ole Eskild Dahlstrøm.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se alt av engelsk fotball
direkte — Klikk her

Stavanger Oilers ga den finske storklubben Tampere Tappara virkelig motstand i historiens første CHL-kamp i DNB Arena torsdag kveld.

Etter å ha holdt det finske storlaget til 1-1 etter full tid, måtte kampen avgjøres på straffer. Den vant Oilers, etter at Ruben Smith ble den store helten i straffekonkurransen.

Se sammendrag av Oilers 2-1-seier etter straffeslag i videovinduet øverst!

Da gjorde det kanskje ikke noe at Oilers' sin 1-1-scoring i andre periode ikke burde vært godkjent.

– En herlig følelse
– Dette er bare en herlig følelse. Jeg tror vi spilte så kynisk som noen lag har spilt her i Stavanger. Vi tok vekk alt Tappara var gode på og slo topplaget i finsk eliteserie, sa Oilers keeper-helt Ruben Smith til TV 2 Sporten etter kampslutt.

– Vi hadde en bratt læringskurve i denne turneringen, men spilte så kynisk i kveld at jeg nesten fikk vondt. Men vi kriget som løver hele gjengen og har virkelig lært av feilene vi har gjort tidligere. Det viser at vi kan prestere på dette nivået, sa Smith.

Trener Petter Thoresen var stolt over innsatsen til Oilers-spillerne.

– Gutta holdt seg til planen og jeg er veldig, veldig stolt over å kunne vinne en kamp som dette. Ruben var virkelig god i mål, og det var moro å se, sa Oilers-treneren til TV 2 Sporten, som ikke hadde sett videobildene av Oilers 1-1-scoring.

– Den beste kampen jeg har sett
Ekspertene hyller det Oilers presterte på isen.

– En helt fantastisk kamp av Oilers. Det var et hardt, fysisk oppgjør og den beste kampen vi har sett av de norske lagene så langt i CHL. Oilers var helt på høyde med det finske storlaget, mente TV 2-ekspert Ole Eskild Dahlstrøm.

– Og det er ekstra moro at det er Ruben Smith som blir helten. Han fortjener det, mente han.

Bjørn Kr. Erevik sa følgende etter at Oilers hadde slått de finske storfavorittene 2-1:

– Det er bare å gratulere Oilers etter å ha slått Tappara 2-1 etter straffeslag. De jublet som om de hadde vunnet hele Champions Hockey League, gliste TV 2-eksperten.

Seieren var Oilers andre i gruppespillet i CHL.

Revansjesugne
Oilers tapte den første kampen i Finland 3-7, og var svært sugne på revansjere seg på egen is.

Antti Erkinjuntti stilnet imidlertid siddisene da han ga Tampere ledelsen i første periode.

Men i midtperioden reiste Oilers seg mesterlig og utlignet ved Dan Kissel.

Svært omdiskutert scoring
Stemningen i DNB Arena eksploderte etter at dommeren til slutt godkjente scoringen, ettersom pucken var over streken i ett sekund. På TV-bildene er det nesten umulig å kunne fastslå om pucken var inne eller ikke. Dommerne kan ha feilaktig godkjent et mål ved hjelp av videodømming, ettersom TV-bildene viser at pucken aldri havnet under Metsolas snapphanske, men hele tiden lå under målvaktens kropp.

– 1-1-scoringen var veldig spesiell. Vi klarte ikke å se at den var inne, men dommerne avgjorde at den likevel var inne på grunnlag av videodømming. Det er nok finnene svært misfornøyd med, konstaterte TV 2-kommentator Asbjørn Myhre.

I tredje periode ble Oilers løftet frem av et entusiastisk hjemmepublikum og produserte en rekke sjanser til å avgjøre kampen. Blant annet traff canadiske Adrian Veideman stolpen med en avslutning.

Gikk til straffer
Men Stavanger-klubben maktet ikke å få pucken over streken, og kampen gikk til sudden death. 

– Det så ut som om Oilers skulle avgjøre denne kampen. Viedmann setter den på ni av ti forsøk, mente TV 2-ekspert Ole Eskild Dahlstrøm i studio på TV 2 Sportskanalen.

Etter straffer vant Oilers kampen 2-1, og tok sin andre seier i gruppespillet i CHL. CHL består av 11 grupper. Samtlige gruppevinnere går videre, mens de fem beste toerne også får blir med videre i turneringen.