EN NY VRI: Kronprinsesse Mette-Marits to Prada-kjoler har fått nytt liv ved hjelp av programleder og designer Jenny Skalvlan. Foto: Jenny Skavlan/Skjermdump.
EN NY VRI: Kronprinsesse Mette-Marits to Prada-kjoler har fått nytt liv ved hjelp av programleder og designer Jenny Skalvlan. Foto: Jenny Skavlan/Skjermdump.

En  touch av Jenny Skavlan på Mette Marits kjoler

Kronprinsesse Mette Marit har gitt bort mange av sine royale plagg som nå skal aksjoneres bort i  samarbeid med Fretex. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Programleder og designer Jenny Skavlan (26) har redesignet to av Prada-kjolene til kronprinsesse Mette-Marit (39) i anledning Gjenbruksdagene som går av stabelen i Fredrikstad og Bergen 5. og 6. september.

– Disse kjolene jeg har redesignet skal vises på motevisningen under Gjenbruksdagene, de skal også auksjoneres bort og kan altså bli dine, skriver Skavlan på bloggen sin.

Glad i italiensk design

Kronprinsessen har sansen for italiensk design, og blir ofte sett i luksusdesign fra Prada og Pucci.

Skavlan har ikke gjort store endringene på de to Prada-kjolene.

– Prada er design jeg har stor respekt for i utgangspunktet, så det blir kun noen enkle endringer. Jeg skal fiffe opp kjolene, og det kommer til å bli mest håndsøm og detaljer. På den måten har kjøperen mulighet til å fjerne detaljene i etterkant, dersom hun ønsker en helt enkel kjole, sa Skavlan til Minmote.

Mette-Marit har også donert et par sko fra Manolo Blahnik, en skinnveske fra Tod's, en silkekjole fra Philip Lim og en hatt fra Sylivia Fletcher til auksjonen.

Ikke første gang

Kronprinsesse Mette-Marit har kvittet seg med plagg og sko fra luksusgarderoben sin tidligere. I 2012 solgte hun plaff fra designere som Marni, Isabel Marant, Paul & Joe, Miu Miu og Gucci på det digitale loppemarkedet Bloppis.no.

I 2013 solgte kronprinsessen klær for over 30.000 kroner på det samme nettsedet. Pengene gikk til det veldedige formålet Miljøagentene. 

Tar etter Diana

Prinsesse Diana solgte også unna mange av sine staselige kjoler på 90-tallet.

– Jeg håper vi får se mer av dette fra kronprinsessens side. Her går hun jo bokstavelig talt i avdøde prinsesse Dianas fotspor. Vi husker jo alle at hun solgte en hel rekke av sine aftenkjoler på auksjon til inntekt for veldedighet ikke så lenge før hun i 1997 gikk bort i bilulykken i Paris, uttalte TV2s kongehusekspert Kjell Arne Totland.