– Nå må de slutte med skremmelspropaganda og tullprat, fnyser Frp’s parlamentariske leder, Harald T. Nesvik om Marit Bjørgens OL-uttalelser.  
Foto: Anette Karlsen / NTB scanpix
– Nå må de slutte med skremmelspropaganda og tullprat, fnyser Frp’s parlamentariske leder, Harald T. Nesvik om Marit Bjørgens OL-uttalelser. Foto: Anette Karlsen / NTB scanpix

Stempler Bjørgens OL-spådom som tullprat

Frps parlamentariske leder Harald Nesvik og PR-rådgiver Hans Geelmuyden har ingen tro på at et norsk OL-nei kan bety slutten på lekene.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se alt av engelsk fotball
direkte — Klikk her

– Nå må de slutte med skremmelspropaganda og tullprat, fnyser Frp’s parlamentariske leder, Harald T. Nesvik.

- Jeg er helt uenig med Bjørgen. IOC er som en alkoholiker som ennå ikke har nådd sin personlige bunn. Før de har gjort det, og vist at de kan endre seg, skal vi ikke ha noe med dem å gjøre. Bevisbyrden ligger på IOC, sier PR-rådgiver og nei-mann Hans Geelmuyden.

Bakgrunnen er at Marit Bjørgen i en bønn for et norsk ja til Oslo-OL i 2022, sa til TV 2 at hun frykter for vinter-OLs fremtid dersom Oslo ikke får mesterskapet i 2022.

– Blir ikke slutt på OL

Frp’s parlamentariske leder Harald T. Nesvik mener argumentene ja-siden kommer med til Oslo OL 2022 bare blir mer og mer useriøse.

– Nå må de slutte med denne skremmelspropaganden og tullpratet sitt. Det betyr naturligvis ikke slutten på OL dersom Oslo ikke får mesterskapet. Men det kan føre til at IOC endrer seg, forteller Nesvik til TV 2 Sporten, og fortsetter:

Hans Geelmuyden . 
Foto: Scanpix
Hans Geelmuyden . Foto: Scanpix

– De siste årene har vi sett at den gigantøkonomien som har vært knyttet til OL og IOC ikke har vært bærekraftig i årene som kommer. En av de viktigste årsakene til at Norge bør si nei er jo nettopp for å sende signaler rundt dette. Men slutt på OL, det kommer det ikke til å bli, fastslår han.

Nesvik er klar på at IOC må endre seg for at folk flest skal kunne ha tillit til den mektige organisasjonen.

– IOC er jo en pengemaskin av dimensjoner, og tidligere OL har vist gigantiske overskridelser av budsjettene i bauer og kanter. Det må også stilles spørsmålstegn ved måten enkelte land har blitt tildelt lekene på. Nå er det på tide at IOC går i seg selv og skjønner at måten de driver på ikke er riktig, sier Nesvik.

Krever «smittefritt» IOC først

Hans Geelmuyden sier at IOC har så mye penger at det skal veldig mye mer til at organisasjonen går til grunne, enn et norsk nei.

-Det er mange diktaturer som mer enn gjerne fortsatt vil til sengs med IOC. IOC får selv velge gjennom sin atferd hvem de vil gå til sengs med. Vi kan ikke handle med dem før vi ser de er smittefrie.

Geelmuyden sier at IOC for ham er den største hindringen mot et Oslo-OL i 2022. Dessuten kommer det faktum at OL er ganske dyrt.

- Et politisk poeng er også at dersom Høyre trer dette nedover hodene på en splittet befolkning, vil det gi en åtte år lang strid i befolkningen. Jeg tror Erna Solberg er for klok til det. Så viktig kan umulig OL være.

- Hva med argumentet om at dette fremmer folkehelsen og breddeidrett?

-Sludder og vrøvl! Det har jeg aldri sett dokumentert. Tvert imot tar OL midlene breddeidretten trenger. OL er og blir et pampeprosjekt, og pampene i Idrettsforbundet – er tiltrukket av pampene i IOC. Like barn leker best!