Ødegaard i storslag i U21-debuten

Martin Ødegaard imponerte nok en gang, men kunne ikke hindre tap for Portugal i EM-kvaliken. Se video!

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se alt av engelsk fotball
direkte — Klikk her

Norge-Portugal 1-2

Marienlyst (TV 2): Alles øyne var igjen rettet mot stjerneskuddet Martin Ødegaard som spilte sin første U21-kamp, der flere storklubber og agentbyråer var til stede for å se på 15-åringen.

- Det var veldig morsomt å spille i dag. Vi spiller veldig bra, og spiller egentlig litt rundt med Portugal til tider. Så det var moro i dag, og vi gjør en veldig god kamp, sa Ødegaard til TV 2. 

TV 2 får fortalt at det avgjøres fredag om Per-Mathias Høgmo tar inn flere spillere i troppen som skal møte Italia på tirsdag, og Ødegaard lekte seg til tider på hjemmebanen Marienlyst. 

– Jeg stiller gladelig om jeg får en plass i troppen. Men det er ikke noe jeg stresser med, sier Ødegaard til TV 2.

Se video fra kampen øverst i artikkelen. Video med tillatelse fra MAX.

- Ligger langt foran mange

Toppfotballsjef Nils Johan Semb var tilstede på Marienlyst, og lot seg imponere av det han så av Ødegaard. 

- Jeg rapporterer selvfølgelig inn det jeg ser, og Martin leverte en veldig god kamp. Han bekrefter igjen at han har en enorm spillerforståelse, teknikk og et stort repertoar. Det er fortsatt mulig å ta han med i troppen mot Italia, men det får være opp til Per-Mathias, sa Semb til TV 2. 

- Ser du en nivåforskjell mellom han og flere av de andre spillerne utpå her?

- Han ligger langt foran mange her, det er den ingen tvil om, understreker han. 

Ødegaard-show

Stor deler av første omgang ble en forsvarskamp for Norge, og det var til tider vanskelig for Ødegaard å vise seg frem. Men 15-åringen, som for anledningen var flyttet opp i spisspar med Mushaga Bakenga, regisserte alt Norge produserte fremover. 

Etter bare tolv sekunder vant han ballen like utenfor Portugals 16-meter, og slo 45 grader inn til Mushaga Bakenga som ikke fikk ballen i mål.

Etter drøye halvtimen vartet samme mann opp med et herlig forarbeid, og spilte fri Gustav Wikheim på venstrekanten. Men ballen gikk utenfor. 

Like før halvtimen fikk Bakenga nok en gyllen mulighet etter en chip fra nevnte Ødegaard, men Bruno Varela gjorde seg stor og god.  

- Hva slags søknad vil du si at du har sendt til agentene som har sett deg i dag, og Høgmo?

- De som er på tribunen er egentlig ikke mitt fokus, så hvilket signal jeg har sendt til dem er egentlig ikke så viktig. Jeg syns jeg klarte å skape noen sjanser, så hvis de syns det er bra nok sier jeg selvfølgelig ja til A-lags plass hvis telefonen kommer, understreker Ødegaard. 

Norge et hakk for små

Norge hadde dessverre allerede har en umulig oppgave foran seg med tanke på avansement til EM i Tsjekkia med tredjeplass i gruppa.

Det var gruppeleder Portugal som var oppskriftsmessig førte kampen, og de norske gutta med løpende mye i mellom. Etter 22 minutter ble Carlos Mané spilt fri, og skaffet gjestene 1-0.

Kvarteret etter pause la Ricardo på til 2-0 til gjestene, og det virket tungt for Norge. Men bare fem minutter seinere rullet Norge opp et strålende angrep. Ødegaard fikk ballen på midten, og spilte gjennom til Wikheim som serverte Bakenga. Trønderen avsluttet hardt og kontant til reusering for de norske gutta.

Norge ga ikke opp håpet om utligningen, og hadde er par gode sjanser på tampen. Men det endte med 1-2-tap.