Dersom det ikke blir OL i Oslo i 2022, ser Marit Bjørgen mørkt på fremtiden til dette idrettsarrangementet: – Jeg mener at det kan bety slutten for de olympiske leker. 
Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
Dersom det ikke blir OL i Oslo i 2022, ser Marit Bjørgen mørkt på fremtiden til dette idrettsarrangementet: – Jeg mener at det kan bety slutten for de olympiske leker. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Bjørgen frykter norsk nei kan bety slutten på OL

Skidronningen mener Norge har et moralsk ansvar for å være arrangør.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se alt av engelsk fotball
direkte — Klikk her

Livigno, Italia (TV 2 Sporten): Marit Bjørgen (34) hilser budsjettkuttet for OL i Oslo 2022 fra 35 til 26 milliarder kroner velkommen og håper det kan snu motstanden i det norske folk til for tredje gang å arrangere idrettsfesten.

– Er det noen som kan bidra til å få dette til å bli en folkefest, og ikke gigantomani i pengebruk, så er det oss Norge. Og det er ikke slik at det kun er toppidretten som får glede av idrettsanleggene i ettertid, for meg er det minst like viktig at dette også er for breddeidretten. Et OL i Oslo er faktisk viktig for folkehelsen, sier Bjørgen til TV 2.

Se Bjørgens bønn om norsk OL-ja i sportsnyhetene på TV 2 kl. 21.25.

Bjørgen, som debuterte i OL allerede i 2002 i Salt Lake City, mener at Norge som idrettsnasjon ikke bare kan reise verden rundt på idrettsfester, som blant annet OL skal være. Norge har også et moralsk ansvar for å være arrangør, ikke bare gjest, sier Bjørgen.

Dersom det ikke blir OL i Oslo i 2022, ser skidronningen mørkt på fremtiden til dette idrettsarrangementet:

– Jeg mener at det kan bety slutten for de olympiske leker. OL skal ikke være pengebruk, men idrettsfest, slår hun fast.

Hva mener du? si din mening nederst i artikkelen.

En annen norsk olympisk mester fra i år, Ola Vigen Hattestad, liker ikke dagens situasjon:

– Det er dessverre blitt in å være i mot, mest trist er det jo at så mange ikke forstår hvor viktig det er med Oslo-2022 for fremtiden.

Det norske kvinnelandslaget og sprintlandslaget for herrer i langrenn er på samling i Italia.

Therese Johaug sier etter dagens treningsøkt, sprettende skigange i motbakke, eller elghufs som løperne kaller det selv, at hun er glad for alle grep som får prisen på arrangmentet ned.

– Jeg forstår folks skepsis, etter prislappen på for eksempel OL i Sotsji, og jeg kan ikke se noen annen fornuftig forklaring på den norske motsanden enn denne voldsomme pengebruken. Jeg synes det er synd at så mange er imot Oslo-OL. Det er kort og godt synd å registrerere at meningsmålinger viser at kun tre av ti er for Oslo-OL, hevder Johaug.

– Gå for OL, så stiller jeg, sier Johaug.