Ingen ting å si på benkeplassen på kjøkkenet - her er det barløsning og det meste av hva man kan trenge av utstyr. Foto: Privat / finn.no
Ingen ting å si på benkeplassen på kjøkkenet - her er det barløsning og det meste av hva man kan trenge av utstyr. Foto: Privat / finn.no

Joda - dette er en bobil!

Masse plass og luksus - men prisen er helt gjennomsnittlig. 

annonse

Har du sans for bobil – men synes det fort kan bli både trangt og kummerlig å feriere på hjul? Da bør du kanskje ta en titt på den meget spesielle ekvipasjen som nå akkurat har dukket opp på finn.no.

Navnet er egnet til å imponere i seg selv: Crown Marquis King Of The Road. Og du skal ikke se lenge på bildene for å skjønne at dette er noe helt spesielt!

Eget anneks

11,7 meter lang og med hele fire såkalte slideouts (du skyver rett og slett ut deler av veggene, slik at det blir mye mer plass innvendig), er dette som en luksusleilighet på hjul.

Her er det soverom med king size seng, rommelig bad, gedigent kjøkken med barløsning, peis (!) og naturligvis flatskjerm. Totalt er det fem sengeplasser, hvis vi tar med et lite "anneks" i trekkvognen.

– Nesten ikke vært brukt

Ikke helt overraskende kommer den fra USA, men ble tatt inn til Norge som ny tilbake i 2006.

– Den har nesten ikke vært brukt. Første eier har stort sett hatt den stående. Men den er bygd om slik at den tilfredsstiller alle regler for å kunne ferdes på norske veier og er naturligvis registrert på norske skilter, forteller Bjarne Skipperø fra Trondheim, som selger den meget spesielle farkosten.

Klikk her for å se hele annonsen

Gedigen amerikaner

Prisen den gang var over to millioner, med brukt trekkvogn. Nå "følger det med" en Scania P114 380 trekkbil som altså har sitt eget anneks i tillegg til bodelen.

Prisantydning nå er på 689.000 kroner. Det er omtrent nøyaktig det samme som en gjennomsnittlig ny bobil koster på det norske markedet.

Men vi snakker altså en viss forskjell fra det – og til den gedigne amerikaneren.

Les også: VW Camper: Når du vil skille deg ut på campingplassen

Ikke spart på noe

– Ja, dette er virkelig første klasse på hjul. Det som gjør den unik er at den kan kjøres omkring. Her kan man dra opp på fjellet på høsten og ha en helt rå vinterhytte, den er naturligvis isolert og med gulvvarme.

– Når våren kommer, er det bare å kjøre ned til et egnet sted ved sjøen og parkere der. Det er klimaanlegg her også, til varme sommerdager. I kjent amerikansk stil er det ikke spart på noe når det gjelder komfort. Det er store reclinere, skinnstoler, garderobeskap – og blant annet dobbelt kjøleskap med fryser, forteller en svært entusiastisk selger.

Semitrailer

– Men vanlig førerkort holder ikke?

– Nei, dette er jo i praksis en semitrailer, så man må ha førerkort tilpasset det.

– Bodelen er egentlig en henger. Dermed går det an å koble fra og bare bruke trekkvognen som "bil" hvis man ønsker det. Den egner seg vel ikke spesielt godt i parkeringshus akkurat, men det er mulig hvis man ønsker, opplyser Bjarne.

Norges mest solgte bobil – den ser slik ut:

Halvrare folk

– Men hvem tror du kjøper noe sånt som dette?

– He he. det tror jeg er litt halvrare folk med sans for noe helt spesielt! Som bobil betraktet er jo dette helt rått. Det er som å ha med seg en stor suite, med den forskjellen at suiter vanligvis står helt i ro. Denne kan man ta med seg nesten overalt!

– Dessuten hjelper det jo å ikke være redd for å skille seg ut. For du blir lagt merke til når du kommer med denne. Det kan jeg garantere, avslutter selgeren.

SE VIDEO: Bobilferie: Her realiserer Broom-Larssen en gammel drøm

 

Laster inn forumet...